Restaurant VanOost behaalt 14 punten in Gault&Millau-gids

Auteur: Redactie
Gastronomie 14 februari 2023
Restaurant VanOost behaalt 14 punten in Gault&Millau-gids

Op de uitreiking van Gault&Millau werd Restaurant VanOost, dat deel uitmaakt van Pillows Hotel Maurits at the Park, rijkelijk beloond. Het piepjonge fine dining restaurant gelegen in het Amsterdamse Oosterpark behaalde maar liefst een score van 14/20 en 2 koksmutsen. Ook head chef Floris van Straalen viel op, hij werd geselecteerd als één van de drie ‘New Chefs on the Block’ 2023.

Floris van Straalen en het team zijn trots op de behaalde resultaten, welke ze binnen een tijdsbestek van slechts vier maanden gerealiseerd hebben. Zo vertelt Floris van Straalen: “Het restaurant is pas net geopend en ondanks de vele positieve reacties blijft het altijd afwachten hoe het publiek én de kenners ons concept ontvangen. Onze Gault&Millau score van 14/20 en mijn selectie voor ‘New Chefs on the Block’ geeft ons een enorme boost om het nóg beter te doen. We zijn letterlijk en figuurlijk pas net begonnen bij VanOost.” De chef en zijn team serveren ‘worldly cuisine’. Hierbij komt inspiratie van over de hele wereld samen in nieuwe smaken die worden bereid met lokale ingrediënten.

Coperto Restobar, het restaurant in Pillows Hotel ter Borch in Zwolle, wist een halve punt te stijgen. Het restaurant onder leiding van de nieuwe chef Gijs Koopman behaalde een score van 13,5/20 en 1 koksmuts.

VanOost onder toeziend oog van 3-sterrenchef Jannis Brevet

Jannis Brevet, bekend van het driesterrenrestaurant Inter Scaldes, heeft sinds januari van dit jaar een adviserende rol binnen de restaurants van de hotelcollectie. VanOost is het eerste restaurant binnen de hotelcollectie waar de befaamde chef zijn kennis en kunde deelt. Het al behaalde resultaat stemt hem dan ook meer dan positief: “Floris en zijn team hebben al bewezen dat ze mee doen, nu gaan we samen kijken naar het hoogst haalbare. Ik vind het prachtig om zo’n ambitieus jong team te mogen begeleiden na 48 jaar zelf in de keuken te hebben gestaan.” Brevet en zijn team weten bij Inter Scaldes al 15 jaar een Gault Millau score van 19,5/20 hoog te houden. 

Over chef Floris van Straalen

Met verschillende leermeesters (waaronder Sergio Hermans en Dennis Kuipers) leerde Floris van Straalen (1990) door te doen en maakte hij zich het koken en ondernemerschap eigen. Vandaag de dag gebruikt hij de wereld nog steeds ter inspiratie voor zijn vak. Kenmerkend voor de chef is dat hij start met een verhaal en dat vervolgens vertaalt naar nieuwe gerechten. Met een drive om alles net even anders te doen zorgt hij voor een culinaire ervaring die uniek is in zijn soort. Floris stond eerder in de keukens van Oud Sluis, Pure C en Vinkeles. VanOost is onder leiding van restaurantmanager Fenna Kentie, bekend van RIJKS restaurant.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws