Op donderdag 13 april 2017 is het opleidingsrestaurant Invitez, van het ROC Mondriaan in Den Haag, in bijzijn van de commissaris van de Koning van de provincie Zuid-Holland Jaap Smit, toegetreden tot Euro-Toques Nederland, de grootste restaurantvereniging van Nederland. Met dit lidmaatschap toont de horecaopleiding aan duurzaam te werken, pure producten te gebruiken en ambachtelijk te koken, met zo min mogelijk foodwaste. Aan de basis van het koksvak wordt zo aandacht besteed aan werken met natuurlijke, bij voorkeur streek- en seizoengebonden producten. Met het sabreren van champagne door de opleidingsmanagers Jacqueline van der Zwan en Bob Schut en de onthulling van het schildje is het ROC Mondriaan officieel lid van Euro-Toques Nederland.
Het Horizon College in Heerhugowaard, de Cas Spijkers Academie, locaties Almelo, Breda en Nijmegen en het Culinair Centrum in Beverwijk gingen de opleiding in Den Haag al voor.
Ted Janssen, voorzitter van Euro-Toques Nederland, is zeer enthousiast over de toetreding van deze kwalitatief hoogstaande opleidingen. "We verwachten van het ROC Mondriaan dat ze bij haar leerlingen het besef van duurzaam koken bijbrengen. De kok in opleiding is de kok van de toekomst en als hij zijn vak ook op ambachtelijke wijze leert, kan hij keuzes maken. Wil ik werken met convenience producten en producten met E-nummers of ligt mijn hart bij het ambachtelijke koken."
De opleidingsmanagers van de afdeling Horeca, en chef kok en docent van de koksopleiding Jos Koning, hebben met de toetreding een brug geslagen tussen de opleiding en de waarden van Euro-Toques. Naast kennisoverdracht zal dit mooie stageplaatsen voor de leerlingen van de koksopleiding op gaan leveren.Die samenwerking werd gevierd met champagne en uiteraard met een maaltijd uit eigen keuken, een toepasselijk lente menu met kalfsvlees en asperges, bereid door de leerlingen 'witte brigade' en geserveerd door de leerlingen 'zwarte brigade'.