Ron Blaauw serveert vanaf Quitters Day een vegan box

Auteur: Redactie
Gastronomie Duurzaamheid 13 januari 2023
Ron Blaauw serveert vanaf Quitters Day een vegan box

Traditioneel beginnen we het jaar met goede voornemens. In 2023 wil maar liefst één op de drie Nederlanders meer of volledig vegan eten*. Het volhouden van die goede voornemens is echter uitdagend. De tweede vrijdag van januari, wereldwijd Quitters Day genoemd, is de dag dat we massaal de handdoek in de ring gooien.

Speciaal voor alle vegan voornemens komt vanaf vandaag niemand minder dan sterrenchef Ron Blaauw in samenwerking met Thuisbezorgd.nl met de Veganuary Box. Men kan via het bestelplatform bij alle locaties van Ron Gastrobar Streetfood (Amsterdam, Delft en Rotterdam) een volledig vegan menu voor twee personen met smaakvolle streetfood-gerechten bestellen.

Ron Blaauw: “Ik was één van de eersten in Nederland die een 3D-geprinte biefstuk van Redefine Meat op de kaart zette. Ik geloof sterk in de kracht van vegan ingrediënten en gerechten om daarmee vanuit onze keuken een bijdrage te kunnen leveren aan een betere wereld. Met de introductie van de Veganuary helpen we weer heel veel mensen om hun goede vegan voornemens vol te houden en maken we plantaardig eten nog populairder.”

Vegan Streetfood voor thuis

Ron Blaauw heeft zijn interesse en voorliefde voor vegetarische en vegan ingrediënten nooit onder stoelen of banken gestoken. Zo introduceerde de kok als één van de eersten in Nederland een 3D-geprinte biefstuk op de menukaart. Veganuary moedigt wereldwijd honderdduizenden mensen aan om het jaar te beginnen met een vegan voedingspatroon. Ook Thuisbezorgd.nl ziet dat steeds meer mensen de stap naar plantaardig eten willen maken. Door de samenwerking met Ron Blaauw ondersteunt Thuisbezorgd.nl voor het derde jaar op rij het initiatief van Veganuary om daarmee de keuze voor plantaardige gerechten toegankelijker te maken. 

Menu

Op het menu staan uiteenlopende vegan gerechten met verrassende smaken en ingrediënten. De Veganuary Box bevat ook de speciale Vegan Ben & Jerry’s x Tony's Non-Dairy Chocolatey Love-A-Fair.

*Onderzoek uitgevoerd door Mortar Research onder 1.000 Nederlanders (december 2022).

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws