Rotterdamse ondernemers halen al ruim 140.000 euro op voor tweede locatie Panzerò

Auteur: redactie
Financieel Ondernemen 19 januari 2024
Rotterdamse ondernemers halen al ruim 140.000 euro op voor tweede locatie Panzerò

De Italiaanse ondernemers achter het Rotterdamse restaurant Panzerò zijn een crowdfunding gestart. Met de financiering willen de ondernemers een tweede locatie openen van het authentieke restaurant. In korte tijd is er al ruim 140.000 euro opgehaald, maar om de nieuwe vestiging te kunnen openen is minimaal 250.000 euro nodig.

Panzerò werd zeven jaar geleden opgericht door Mimmo Vecchio en Luigi Incalza als kleinschalig restaurant met als missie de Apulische tradities en keuken te laten opleven in Rotterdam. Om de haalbaarheid van het concept te testen zijn Vecchio en Incalza destijds een pop-up winkel geopend in de Markthal. “In vergelijking met dat eerste jaar is de omzet meer dan verdubbeld en onze huidige locatie kampt met ruimtebeperkingen, daarom willen we een tweede locatie openen in het hart van Rotterdam” vertelt Incalza.

Crowdfunding

Om deze tweede locatie te kunnen openen, is geld nodig. De ondernemers hebben ervoor gekozen om de financiering op te halen door middel van crowdfunding via het platform CrowdAboutNow. Op die manier worden de plannen gefinancierd door een groep betrokken investeerders. In korte tijd is er al ruim 140.000 euro opgehaald, maar om de tweede Panzerò locatie te kunnen openen is minimaal 250.000 euro nodig.

De crowdfunding is een lening en de geïnvesteerde bedragen worden in 5 jaar terugbetaald tegen een jaarlijks rendement van 5.5 procent en leuke extra’s zoals een uitnodiging voor de opening. Er kan nog geïnvesteerd worden tot 5 februari 2024.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws