Sergio Herman stopt met Pure C en AIRrepublic

Auteur: Redactie
Michelin Ondernemen 18 augustus 2023
Sergio Herman stopt met Pure C en AIRrepublic

Sergio Herman heeft besloten de deuren te sluiten van beide restaurants in Cadzand. De chef wil tijd vrijmaken voor zijn familie en nieuwe projecten in Azië. Sergio Herman heeft een bericht achtergelaten op de website van Pure C en AIRrepublic; "Lieve mensen, Deze zomer heb ik een persoonlijk besluit genomen dat om allerlei redenen ingrijpend zal zijn en mijn overwegingen die daartoe hebben geleid wil ik graag met u delen." De restaurants worden overgenomen door het Strandhotel Cadzand-Bad en gaan verder onder andere namen. 

Het is nog maar enkele maanden geleden dat chef-kok Syrco Bakker bekend maakte dat hij Pure C zou verlaten. De voormalige chef van het restaurant nam afscheid op 29 april. Hij kondigde zijn vertrek intern al aan in december en liet weten dat hij op eigen benen verder wilde. De chef heeft nu twee verschillende plannen, een eigen restaurant in de gemeente Sluis en Syrco BASÈ, het restaurant in Ubud, dat deze herfst de deuren zal openen.

Door het vertrek van Bakker is Pure C niet meer te vinden in de Michelingids. Michelin vernieuwde de procedures en gaf aan dat restaurants met nieuwe chefs opnieuw moeten laten zien wat zij te bieden hebben. Sycro Bakker heeft nog op dit nieuws gereageerd: "Heeft niets met kwaliteit te maken."

"In een aantal gesprekken met de familie Gorthmanns, mijn zakenpartner en investeerder in Cadzand, hebben wij samen besloten dat de tijd is aangekomen om los van elkaar verder te gaan", aldus Sergio Herman. De laatste avonden zijn al bekend. Het laatste diner bij Pure C wordt uitgeserveerd op 23 september 2023. AIRrepublic sluit op 30 maart 2024. Herman wil zich blijven focussen op koken. "Mijn kracht ligt in nieuwe gerechten bedenken en smaken combineren, talenten begeleiden in hun groeiambities en gasten blij maken in onze restaurants." Zijn dank gaat uit naar alle medewerkers, de trouwe gasten, loyale partners en Hermans familie en vrienden. "Jullie geven me de kracht om door te gaan en dankzij jullie mag ik onvergetelijke momenten creëren en mijn dromen waarmaken!"

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws