Sky56 dicht, Ladychef Sibrecht Benning naar nieuwe wijnbar

Auteur: Redactie
Ondernemen 16 februari 2023
Sky56 dicht, Ladychef Sibrecht Benning naar nieuwe wijnbar

Het nieuwe restaurant Sky56, dat pas vijf maanden geleden de deuren opende, is definitief gesloten. Chef-kok Sibrecht Benning heeft al een nieuw avontuur gevonden; in maart gaat ze aan de slag bij een nieuwe wijnbar genaamd Bridot. Deze bevindt zich in Elst; tussen Arnhem en Nijmegen.

Dit vermeldt De Gelderlander. In augustus vorig jaar verliet ze Document 12 in Wijchen voor Sky, waarvan het naastgelegen Sky56 het nieuwere exclusieve zusje is. Daarmee mikte ze samen met eigenaar Roland Barendrecht op het hogere segment. In augustus 2021 ging ze weg bij restaurant Nacional aan de Waalkade in Nijmegen, waar ze twee maanden werkte. Bij Document 12 behaalde ze een vermelding in de Gault&Millau-gids en de Michelingids.

Reden sluiting

Eigenaar Roland Barendrecht laat aan de krant weten dat er gewoon te weinig klanten kwamen. “We hebben ontzettend veel geïnvesteerd, in de inrichting, de keuken, de gerechten, de marketing. We begonnen in september als vegan restaurant, later flexitarisch, daarna meer vlees en vis. We hebben er samen alles aan gedaan, maar het kwam gewoon niet van de grond.” De ruimte van Sky56 wordt nog wel gebruikt voor onder andere kookworkshops en besloten feestjes. Restaurant Sky is van dezelfde eigenaar en blijft gewoon open.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws