Sterrenchef Joris Bijdendijk serveert exclusief diner in Smakenrad Breda

Auteur: redactie
Gastronomie 9 juni 2021
Sterrenchef Joris Bijdendijk serveert exclusief diner in Smakenrad Breda

Genieten van een topdiner van de hand van sterrenchef Joris Bijdendijk van het Amsterdamse RIJKS®* en Wils*, met panoramisch uitzicht over het Bourgondische Breda. Het kan op vrijdag 25 juni in het grootste reuzenrad van Nederland. Een eenmalige, unieke kans.

Van Smakenrad naar Sterrenrad

Het Smakenrad is op dit moment de meest bijzondere culinaire belevenissen van Nederland. De 36 gondels van het enorme reuzenrad zijn omgebouwd tot knusse privérestaurants, die draaiend tot 50 meter hoogte komen. Dat zorgt voor schitterende vergezichten. Op 25 juni serveert sterrenchef Joris Bijdendijk een exclusief viergangendiner in dit bijzondere restaurant. Dat is letterlijk en figuurlijk genieten op het hoogste niveau.

Bram Verleg van het Smakenrad en Joris Bijdendijk van RIJKS® slaan de handen ineen en organiseren op 25 juni aanstaande een exclusief sterrendiner in Smakenrad Breda. 

Hoogtepunt

Vorig najaar sloegen Joris Bijdendijk en Bram Verleg - initiatiefnemer van het Smakenrad - de handen al ineen. Joris ontwikkelde een topdiner speciaal voor het Smakenrad Amsterdam. De bedoeling was dat zijn diner langere tijd geserveerd zou worden. Helaas gooide COVID-19 roet in het verrukkelijke eten, ook het Smakenrad moest dicht. Sinds de heropening van de horeca draaien het Smakenrad Breda en Smakenrad Amsterdam weer op volle toeren en kan iedereen komen ontbijten, lunchen, borrelen of dineren in dit uniek draaiende restaurant. Met als hoogtepunt het avondvullende sterrendiner met Joris Bijdendijk op 25 juni. 

Wegens succes verlengd

Het idee voor het Smakenrad ontstond in de eerste coronagolf. Initiatiefnemers Bram Verleg en Laura van Haren gingen op zoek naar een creatieve en unieke manier om bezoekers op een COVID-proof manier culinair te verwennen. Dineren in je eigen cabine in een reuzenrad bleek de oplossing. Het rad startte in Den Bosch, reisde via Groningen naar Amsterdam en Breda. In de laatste 2 steden is het rad op dit moment voor iedereen te reserveren. 

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws