Sterrenchef Onno Kokmeijer wil ‘signaal afgeven’ met stap naar cateringwereld

Auteur: redactie
Opening Gastronomie 3 oktober 2023
Sterrenchef Onno Kokmeijer wil ‘signaal afgeven’ met stap naar cateringwereld

SVH Meesterkok Onno Kokmeijer, voormalig executive chef en restaurantmanager van Ciel Bleu**, kiest voor de zich snel ontwikkelende wereld van catering en wordt culinair verantwoordelijk bij DarkKitchenXL. Hij presenteert ook zijn eigen menubox: ‘Onno bij je thuis.’

Van de sterren tussen de wolken in ‘Ciel Bleu’ naar een ondergrondse ‘dark kitchen’. Dat klinkt wellicht niet erg voor de hand liggend, maar voor de met twee Michelinsterren bekroonde chef Onno Kokmeijer is het een logische nieuwe stap in zijn imposante culinaire carrière. In termen van creativiteit en in kwaliteit van leven. “Ik wil een signaal afgeven aan de nieuwe generatie chefs: ook in de cateringwereld kun je werken op hoog niveau. En met een betere balans tussen werk en privé. Voor mij ligt hier de toekomst.” Het is voor het eerst dat een chef met een dergelijke staat van dienst zo’n overstap maakt.

Catering & Menuboxen

DarkKitchenXL (DKXL) in Bussum is een snelgroeiende speler in culinaire productie. Het is de drijvende kracht achter onder meer de menuboxen van (sterren-)chefs, die in de coronaperiode een groot publiek bereikten en sindsdien mateloos populair zijn. Ook heeft de keuken een voorbereidende rol voor horeca en (event-)catering.

Onno Kokmeijer gaat zich bij DKXL bezighouden met de culinaire invulling van de producten en diensten. Hij wordt verantwoordelijk voor de samenstelling en ontwikkeling van menu’s en bereidingen en gaat de ambitieuze en gemotiveerde keukenbrigade coachen, (op)leiden en selecteren. En hij komt met zijn eigen menubox, waarmee kook- en eetliefhebbers thuis kunnen genieten van de smaken en bereidingen van de tweesterrenchef.

Onno bij je thuis

Om de samenwerking feestelijk in te luiden presenteren DKXL en Kokmeijer de 2** thuismenubox ‘Onno bij je thuis’. Onno Kokmeijer: “Ik heb de cateringwereld altijd fascinerend gevonden, er zit enorm veel ontwikkeling in en er is echt iets gaande. Het mooie van catering op hoog niveau bij DKXL is dat ik hier de kwaliteit en liefde voor het vak in kwijt kan, maar met een hoge quality of life. Dat wil ik ook graag overdragen aan nieuwe collega’s in het vak.”

Jeroen Vermeulen, business development directeur van DKXL: “Ik ben heel gelukkig met de komst van Onno Kokmeijer. Zijn expertise en ervaring geeft een nieuwe kwaliteitsimpuls aan gerechten, productie en collega’s. Met Onno gaat DKXL een nieuwe fase in van verdere groei en ontwikkeling.”

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws