Sterrenrestaurant Vigor* uit het niets dicht: "Wegens omstandigheden"

Auteur: Redactie
Michelin Ondernemen 19 juli 2024
Sterrenrestaurant Vigor* uit het niets dicht: "Wegens omstandigheden"

Sterrenrestaurant Vigor*, van chef Lars Albers en sommelier Randy Bouwer, is per direct gesloten. Het duo wil via deze weg een faillissement voorkomen. Gasten die hebben gereserveerd krijgen een bericht waarin staat dat hun diner is geannuleerd. Een duidelijke reden wordt niet gegeven.

Wanneer je probeert te reserveren via de website van Vigor* loop je al snel tegen een melding aan; "Door omstandigheden is Restaurant Vigor gesloten." BD, het Brabants Dagblad, lijkt de sluiting permanent. "Al heeft mede-eigenaar Randy Bouwer er op dit moment geen behoefte aan om de sluiting verder toe te lichten." Daarnaast merkt het dagblad op dat de eigenaren van Villa Bleijenburg, het pand waar Vigor zich bevindt, zwijgen. "Dat is zo met Bouwer en Albers afgesproken."

Lars Albers en Randy Bouwer leerden elkaar kennen in Rotterdam bij restaurant FG en worden naast collega’s ook vrienden. Ze werkten daarna nog in verschillende zaken samen, waaronder Noble in ’s-Hertogenbosch. Hier maakte Lars als chef de cuisine in 2016 de komst van de eerste Michelinster mee. Randy werkte onder meer bij Zarzo in Eindhoven als maître-sommelier, waar hij door Proefschrift Restaurants wordt uitgeroepen tot Gastheer van het jaar 2019. In juli 2020 openden de zakelijke partners hun eigen restaurant Vigor in Vught.

Vigor maakte een prachtig entree in de gastronomie. Het restaurant ontving een Michelinster in 2022. Daarnaast beoordeelde Gault&Millau de heren met 16,5 punten en stond Vigor in de Lekkergids op de 33e plek. In oktober 2023 wisten de heren 's werelds beste combinatie van eten en sherry te creëren. Hiermee ontvingen ze een prijs op de Copa Jerez, dé wijn-spijs competitie van Spanje.

Blijf op de hoogte!

 

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws