Tap to Pay in de horeca: afrekenen via je mobiel

Auteur: Redactie
rabobank & horeca 26 januari 2024
Tap to Pay in de horeca: afrekenen via je mobiel

Als horecaondernemer weet je als geen ander dat snel afrekenen in jouw horecaonderneming belangrijk is. Dat leidt namelijk tot tevreden klanten en een hogere omzet. De allernieuwste betaalmethode Tap to Pay helpt je hierbij. Daarmee kunnen je gasten afrekenen door hun mobiel of betaalpas tegen jouw smartphone te houden. Lees hoe het werkt.

Jouw klant is koning

Lange rijen voor de bar of klanten op het terras die te lang moeten wachten om te kunnen afrekenen. Daar zit je als horecaonderneming met café, restaurant of lunchroom natuurlijk niet op te wachten. In de horeca is de klant nog echt koning – en daar hoort ook snel en eenvoudig afrekenen bij. Tevreden klanten komen vaker terug. En snel afrekenen zorgt voor een hogere omzet. Je medewerkers hebben dan meer tijd om andere bestellingen op te nemen.

Betaaltrends in de horeca

De afgelopen jaren zijn er veel betaalmogelijkheden in de horeca bijgekomen. We gingen van contant betalen naar pinnen, betalen door een QR-code te scannen en contactloos afrekenen. Daarmee speel je als horecaondernemer in op de trend dat veel mensen nog nauwelijks cash geld op zak hebben en willen betalen op de manier die zij zelf het makkelijkst vinden. Zeker de doelgroep millennials, die veel in de horeca te vinden zijn, betalen het liefst snel en eenvoudig met bijvoorbeeld hun telefoon.

Tap to Pay maakt betalen nog makkelijker

De nieuwste afrekenmethode is Tap to Pay. Daarmee kun je klanten laten betalen door hun betaalpas, creditcard, mobiel of smartwatch tegen jouw smartphone te houden. Daarvoor heb je geen andere terminals of pinapparaten meer nodig. Supersnel en mega-eenvoudig dus. Helemaal voor bijvoorbeeld het terras of als je maaltijden bezorgt aan de deur.

Maak ook van jouw mobiel een pinapparaat! Activeer jouw smartphone in 3 simpele stappen. Lees hier meer.

Overig nieuws