The Best Chef Top 100 2022: Drie Nederlanders op de lijst, Dabiz Muñoz weer op nummer één

Auteur: Redactie
Events Gastronomie 22 september 2022
The Best Chef Top 100 2022: Drie Nederlanders op de lijst, Dabiz Muñoz weer op nummer één

De Spaanse chef-kok Dabiz Muñoz hernieuwt zijn titel van beste chef-kok ter wereld tijdens de zesde editie van The Best Chef Awards-gala, dinsdag gehouden in het Palacio de Cibeles in Madrid.

De volgende Nederlanders komen voor in The Best Chef Top 100 2022: Jonnie Boer (nummer 37) van driesterrenrestaurant De Librije, Nick Bril (nummer 52) van The Jane in Antwerpen en Joris Bijdendijk (nummer 63) van Rijks en Wils in Amsterdam. De volledige lijst van dit jaar vind je hier

De 12 speciale onderscheidingen, afgezien van de verwachte Top 100, wijzen op de verdienste van verschillende gebieden van Dabiz Muñoz zelf, Antonio Bahour, Ana Roš, Anne-Sophie Pic, Natsuko Shoij, Josh Niland, Jessica Rosval, Riccardo Camanini, Franco Pepe, Pierre Koffmann en Andoni Luis Aduriz. De zesde editie van The Best Chef Awards, mogelijk gemaakt door Perlage en gezamenlijk gesteund door de gemeenteraad en de Gemeenschap van Madrid, heeft geleid tot de meest vooraanstaande professionals in de wereldgastronomie drie dagen samen te krijgen.

De langverwachte lijst wordt voor het tweede achtereenvolgende jaar aangevoerd door Dabiz Muñoz, chef-kok bij DiverXO (Madrid, Spanje). Op deze manier herkennen kiezers opnieuw een zeer persoonlijke keuken, onvoorspelbaar en geïnstalleerd in uitmuntendheid die vlucht voor mimiek ondanks vergelijkbare invloeden en ongelijksoortige inspiraties. Het motto is gerechtvaardigd: avant-garde of sterven. Afgezien van de langverwachte lijst, heeft The Best Chef Awards 12 speciale erkenningen die zoveel mogelijk specifieke kwaliteiten belonen. Twee van hen, besloten door zijn eigen collega's, zijn ook gevallen voor Dabiz Muñoz.

De 12 speciale erkenningen: 

- The Best Chef Voted by Professionals Award powered by Glovo: Dabiz Muñoz

(DiverXO, Madrid, Spain)

- The Best Chef Pastry Award powered by Valrhona: Antonio Bachour

(Bachour, Coral Gables, United States)

- The Best Chef Pristine Award powered by GinRaw: Ana Roš (Hiša Franko,

Kobarid, Slovenia)

- The Best Chef Dining Experience Award powered by Ron Matusalem: Anne-

Sophie Pic (Pic, Valence, France)

- The Best Chef FoodArt Award powered by Arturo Sánchez: Natsuko Shoij

(Éte, Tokyo, Japan)

- The Best Chef City Gourmet Award powered by Correos: Dabiz Muñoz

(DiverXO, Madrid, Spain)

- The Best Chef Innovation Award powered by Custom Culinary: Josh Niland

(Saint Peter, Sydney, Australia)

- The Best Chef Rising Star Award powered by Perrier-Jouët: Jessica Rosval

(Casa Maria Luigia, Modena, Italy)

- The Best Chef New Entry powered by Le Nouveau Chef: Riccardo Camanini

(Lido 84, Gardone Riviera, Italy)

- The Best Chef Pizza Award powered by Molini Pizzuti: Franco Pepe (Pepe in

Grani, Caiazzo, Italy)

- The Best Chef Legend Award powered by Difference Coffee: Pierre Koffmann

(Tarbes, France, 1948)

- The Best Chef Science Award powered by Academia Madrileña de Gastronomía: Andoni Luis Aduriz (Mugaritz, Rentería, Spain)

Het doel van The Best Chef Awards is om wereldwijde verbanden te leggen tussen de beste denkers en leiders van het gastronomische universum en de haute cuisine, en om hun werkwijze te benadrukken. In feite is het de bedoeling om mensen te markeren, niet restaurants of locaties; de focus ligt op de chef, zijn zorgen, zijn benadering van koken en wat zorgt ervoor dat hij zich onderscheidt van de mensen om hem heen. Goed koken is niet genoeg. Creativiteit, intelligentie, passie, innovatie, duurzaamheid, de aanname van technologie of wetenschap en de positieve sociale impact door koken worden ook gevolgd en gewaardeerd.

Eerder werd het grote festival van de wereldgastronomie gehouden in Warschau, Milaan, Barcelona en Amsterdam. Eerder stonden Joan Roca (tweemaal), Björn Frantzén en Rene Redzepi op nummer één.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws