Video: tweesterrenchef Claude Bosi van restaurant Bibendum*

Auteur: Thijs Jacobs
Gastronomie Internationaal Michelin 20 september 2018
Video: tweesterrenchef Claude Bosi van restaurant Bibendum*

In deze video zie je topchef Claude Bosi van restaurant Bibendum** in Londen aan het werk. Het leven van topchef Claude Bosi en Michelin zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als Fransman groeit hij op met deze bandenspecialist, kaartenmaker en gastronomiekenner. Maar als hij voor een carrière in de keuken kiest, eerst in Frankrijk en later in Engeland, wordt de connectie pas echt hecht: de Michelinsterren vliegen hem om de oren.

Zijn twee Hibiscus-restaurants in Engeland krijgen in no-time allebei twee sterren. En sinds 2016 runt hij Bibendum**, inmiddels ook twee sterren waard. Het restaurant is vernoemd naar het overbekende Michelinmannetje. Waar je dat restaurant vindt? Juist, in het voormalig hoofdkantoor van Michelin in Londen, Groot-Brittannië. Bosi: “Het gebouw is een magische plek. Zodra ik het restaurant binnenloop voel ik me thuis.”

Sterren verdien je met z’n allen. Hoe zorg je ervoor dat zeventien mensen in een keuken als team samenwerken? Volgens Claude Bosi is dat heel simpel: “Het gaat erom dat je om hulp durft te vragen. Dat vergt moed. Als iets niet lukt, is dat geen drama. Want wat jij niet weet, weet een ander wel. Ik wil moedige mensen in mijn team. Want alleen als je om hulp vraagt, kom je verder. Als je als persoon groeit, groeit het hele team.”

Overig nieuws