Voormalig restaurant van Joop Braakhekke failliet verklaard

Auteur: Redactie
Ondernemen 9 augustus 2023
Voormalig restaurant van Joop Braakhekke failliet verklaard

Le Garage, het bekende Amsterdamse restaurant van de inmiddels overleden Joop Braakhekke, is failliet verklaard. Dit meldt Quote na een bericht van de Kamer van Koophandel: Le Garage is failliet. Het restaurant zelf heeft nog geen verdere inhoud gegeven aan dit nieuws. Zij melden op de website dat het restaurant gesloten is wegens vakantie. 

Geboren te Apeldoorn startte Joop Braakhekke in 1990 met het Amsterdamse restaurant Le Garage. In 2015 bestond het restaurant 25 jaar en werd het restaurant aangestuurd door mede-eigenaar en sommelier Erwin Walthaus. Braakhekke liet weten alleen nog te werken als adviseur en schreef een boek over het jubileum genaamd 'Le Garage 25 jaar het instituut'. Hij overleed in 2016 op 75-jarige leeftijd aan kanker. 

Ook curator Karien van Boekel laat aan Quote weten dat zij nog geen verdere informatie heeft. "We zijn nog bezig met het achterhalen van de oorzaken, maar zullen altijd kijken naar de mogelijkheden van een doorstart."

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws