Op 4 oktober is Willem-Jan Klomp, Maître/Sommelier bij Restaurant Noble* in ’s-Hertogenbosch, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Nu Willem-Jan geslaagd is voor zijn Meesterproef is Noble het elfde restaurant in Nederland waar twee SVH Meesters werkzaam zijn. Patron Cuisinier Edwin Kats behaalde in 1993 zijn titel SVH Meesterkok.
De Meesterproef van Willem-Jan Klomp werd afgenomen door SVH Meestergastheer/SVH
Ervaring
Voor Klomp is het behalen van de Meestertitel een mooie volgende stap in zijn carrière; ‘’In de vele jaren van mijn horecacarrière, heb ik het voorrecht gehad om samen te werken met SVH Meesterkoks en SVH Meestergastheren en van hen te hebben mogen leren. Deze Meesters hebben mij geïnspireerd om het beste in mijzelf naar boven te halen als gastheer en later ook als leermeester. De gasten centraal zetten, dat is het aller belangrijkste.’’
De commissie is erg enthousiast over Klomp. “Hij is een topper in zijn vak, rustig en passievol, hij weet wat hij doet en weet een goede balans aan te brengen in de wijn-spijscombinatie. Een in het oog springend voorbeeld was de kreeft met knolselderie, witte chocolade en groenten suiker die werd geserveerd met een Garganega ‘La Rocca’
SVH Meestertitels
Nederland heeft op dit moment 284 SVH Meesters verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer,