Xu Dong Sun opent eerste halal Japans restaurant in Nederland

Auteur: Redactie
Financieel Opening 19 februari 2024
Xu Dong Sun opent eerste halal Japans restaurant in Nederland Xu Dong Sun voor de banner van zijn nieuwe zaak in Rotterdam

Maruki, een innovatief concept dat de Japanse keuken combineert met halal-principes, opent binnenkort haar deuren als allereerste volledig halal Japans restaurant in Nederland. Onder leiding van Xu Dong Sun, een gedreven horecaondernemer met een diepgaande passie voor zowel de horeca als zijn geloof, belooft Maruki een unieke en zorgeloze culinaire ervaring te bieden aan Rotterdam en de rest van Nederland.

De roots van Xu Dong Sun liggen in een hardwerkende Chinese ondernemersfamilie in Rotterdam-Zuid. Zijn uitgebreide ervaring in de horeca én het volgen van een cursus aan de Rajuku Ramen School in Tokyo hebben geleid tot de oprichting van Maruki. Met zijn toewijding aan zijn geloof en zijn wens om een verschil te maken in de gemeenschap (ummah) is hij van plan een plek te creëren waar moslims en niet-moslims kunnen genieten van de Japanse keuken, zoals ramen en sushi, zonder zich zorgen te hoeven maken over de halal-status van hun maaltijd. "Onze visie is om de moslimgemeenschap in Nederland te ondersteunen en het mogelijk te maken om écht halal Japans te eten. We geloven dat het naleven van halal-principes niet alleen gaat om eten en drinken, maar ook om een levensstijl die het geloof van de moslim versterkt", aldus ondernemer Sun.

Islamitische crowdfunding

Sun heeft gekozen voor een manier om zijn financiering op te halen en tegelijk bij zijn geloof te blijven. "Gezien de Islamitische aard van het concept en het een project is voor en door moslims, betreft het een lening zonder rente. Rente is namelijk niet toegestaan in de Islam en wordt dus om deze reden niet gehanteerd", laat Sun weten. 

De campagne draait dus om een lening, maar er kunnen ook vouchers worden aangeschaft, om later in te wisselen zodra het restaurant opengaat. Inmiddels is er met de campagne al bijna 23.000 euro opgehaald. Om al zijn plannen te kunnen realiseren wil Sun in totaal 40.000 euro ophalen. Meer dan de helft van dat streefbedrag is al opgehaald door 79 betrokken investeerders. 

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws