Coperto Restobar verwelkomt nieuwe chef John Spruit en valt gelijk in de prijzen

Auteur: Redactie
Gastronomie Mensen 10 juni 2022
Coperto Restobar verwelkomt nieuwe chef John Spruit en valt gelijk in de prijzen

Coperto Restobar trapt de zomer succesvol af. Het Zwolse restaurant behaalde voor de  derde keer op rij een Bib Gourmand en vierde daarnaast de inauguratie van de Euro-Toques.

De prestaties zijn een mooie kruisbestuiving met de komst van Coperto's nieuwe chef John Spruit, die zich al jaren weet te onderscheiden door via de Code van Eer van EuroToques te werken.

De geboren Rotterdammer John Spruit is in horecakringen een bekend gezicht. De chef-kok heeft ruim 30 jaar ervaring in de horeca en kookte in binnen- en buitenland op hoog niveau. Hij is gediplomeerd gastronomisch sommelier en verdiept zich graag in wine pairing. John Spruit verscheen ook verschillende keren op tv. Onder andere in het programma Topchef van eveneens een Rotterdamse chef Herman den
Blijker.

Nu draagt hij de verantwoordelijkheid voor de keuken van Coperto Restobar, die onder zijn leiding gelijk de inauguratie van de Euro-Toques mocht vieren. Coperto Restobar kookt volgens de Code van Eer Chef John Spruit, zelf lid en ambassadeur van Euro-Toques Nederland, was degene die de beproeving opperde: “We moeten de natuur en de seizoenen respecteren en altijd de Code van Eer hanteren.” 

Over Coperto Restobar

Coperto Restobar is inmiddels een begrip in Zwolle. Het serveert verfijnde gerechten in easy-going setting. Op het menu staan Italiaanse en Franse klassiekers in een eigentijds jasje. De restobar is voor de derde keer op rij bekroond met een Michelin Bib Gourmand. Ook kreeg het een vermelding in de Gault & Millau restaurantgids 2022 met 13 punten. Recent werd het lid van Euro-Toques, een vereniging die een Code van Eer hanteert waarbij met lokale en zuivere producten gekookt wordt. Coperto Restobar hoort bij het Pillows Grand Boutique Hotel Ter Borch in Zwolle en is daarmee onderdeel van de Pillows Hotels Collectie.

Over Euro-Toques

Euro-Toques Nederland is een vereniging van restaurants, daaraan gelieerde bedrijven en onderwijsinstellingen die voorstander zijn van gezonde, ambachtelijk bereide voeding met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. De samenwerking met lokale, en streng geselecteerde, landelijke producenten die voldoen aan de huidige duurzaamheid keurmerken, staat garant voor kwaliteit, smaak en behoud van culinaire tradities. Elke lid van Euro-Toques Nederland heeft zijn eigen keuken en identiteit, maar gemeenschappelijk is de passie, gedrevenheid en vakmanschap.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws