Op 30 september en 1 oktober 2023 vindt het grootste culinaire evenement van Nederland, 100Chefs by Gault&Millau, plaats in het Miele Experience Center in Vianen. Het is het eerste en grootste culinaire weekend dat Gault&Millau voor consumenten organiseert en brengt honderd toonaangevende Nederlandse chefs samen.
Met namen als Joris Bijdendijk (Rijks, Amsterdam), Nelson Tanate (De Librije, Zwolle) en Jan Smink (Smink, Wolvega) wordt het een culinair weekend. 100Chefs by Gault&Millau heeft als doel de diversiteit en kwaliteit van de Nederlandse culinaire scène te promoten.
Dit zijn enkele van de honderd namen van chefs die zijn bevestigd:
• Nelson Tanate (De Librije, Zwolle) 19,5|20
• Stefan van Sprang (Aan de Poel, Amstelveen) 17,5|20
• Joris Bijdendijk (Rijks, Amsterdam) 17|20
• Ollie Schuiling (Kasteel Heemstede, Houten) 17|20
• Hans Kinkartz (Atelier, Gulpen) 16,5|20
• Mike Cornelissen (Rijnzicht, Doornenburg) 16,5|20
• Jan Smink (Smink, Wolvega) 16,5|20
• Wouter Kik (Codium, Goes) 16|20
Check de gehele line-up van chefs en wijnhuizen op de website van de organisatie.
In een unieke samenwerking met Gall&Gall zullen 26 internationale wijnhuizen hun assortiment presenteren. Gasten kunnen wijnen proeven uit landen als Frankrijk, Zuid-Afrika, Argentinië, Portugal en Italië. Ook kunnen zij deelnemen aan diverse tastings en masterclasses van wijnmakers en chefs.
Een selectie uit de 26 prachtige wijnhuizen die aanwezig zijn:
• Joseph Drouhin (Bourgogne)
• Branas Grand Poujeaux (Bordeaux)
• Mirafiore (Barolo)
• Penfolds (Australië)
• Pommery (Champagne)
• Domäne Wachau (Oostenrijk)
• Wassmer (Duitsland)
"100Chefs by Gault&Millau is meer dan alleen een evenement. We laten gasten kennis maken met restaurants, chefs en wijnmakers", zegt Godfried van der Lugt, organisator van het evenement. "We zijn verheugd om dit platform te bieden aan zowel gevestigde namen als opkomend talent en we kijken ernaar uit om samen een onvergetelijke gastronomische ervaring te creëren."
Het tweedaagse evenement is toegankelijk voor iedereen: van fijnproevers tot enthousiaste amateurkoks. Alle amuse gerechten, de proefglazen wijn en ook nog verschillende culinaire proeverijen en andere dranken zijn allemaal bij het ticket inbegrepen.
Foto: MissPublicity
Blijf op de hoogte!
Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.