Hoog aangeschreven restaurant sluit de deuren: "De laatste maanden gaan we feestelijk afsluiten"

Auteur: Redactie
Gastronomie Ondernemen 1 augustus 2023
Hoog aangeschreven restaurant sluit de deuren: "De laatste maanden gaan we feestelijk afsluiten"

Chez Brochard, een van de meest geprezen Hardewijkse restaurants met vermeldingen in Gault&Millau en de Michelingids, sluit per 1 oktober 2023 de deuren. Onder meer stijgende prijzen, de energiecrisis en een hoog personeelstekort doen het restaurant de das om. Het besluit is pijnlijk, maar Koos Brochard ziet geen andere oplossing. Dit vermeldt het Algemeen Dagblad in een interview met eigenaar Koos Brochard. 

"Het is financieel niet meer rond te krijgen", aldus de eigenaar aan het dagblad. Nadat de chef en het personeel zijn ingelicht werden ook gasten bekend gemaakt met het nieuws. Dit gebeurde via onder andere e-mail en Facebook: "De laatste maanden gaan we feestelijk afsluiten!"

In de mail aan de vaste gasten geeft Koos aan dat vooral een ernstig tekort aan personeel hem tot het besluit bracht. "Daardoor hebben we in de afgelopen maanden al de lunch moeten sluiten en omdat we dezelfde service willen bieden, kunnen we voor het diner niet meer het aantal mensen ontvangen van voorheen." Het restaurant staat al enige tijd in de Michelingids, maar heeft geen ster mogen ontvangen. Daarnaast heeft het restaurant aan de Havendijk dertien punten bij Gault&Millau. 

Feestelijke afsluiting

Chez Brochard blijft nog twee maanden geopend. Dit laat Koos niet zomaar voorbijgaan. Daarom organiseert het restaurant een serie avonden met niet alleen 'voorgaande gastvrouwen', maar ook terugkerende koks. Daarnaast zullen diverse oesteravonden en andere (kleine) evenementen plaatsvinden in de laatste maanden van het restaurant. 

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws