Restaurant Vlaar in ’s-Graveland krijgt per 1 mei nieuwe eigenaren. Liliane en Arlo Vlaar dragen dan na 16 jaar het stokje over aan Loes en Sander Monsees. Zij verhuizen hun Brasserie Monsees na 4 jaar van Hilversum naar ’s-Graveland en nemen hun gastvrijheid, vertrouwde kwaliteit en liefde voor het vak met zich mee.
De huidige Vlaar brigade blijft aan boord en de bestaande Vlaar menu- en wijnkaart wordt voortgezet en verder ontwikkeld in Monsees stijl. In het pand op de hoek Biersteeg/Kampstraat in Hilversum blijft het stel actief met een nieuwe streetfood bar, Base.
Loes en Sander ontmoetten elkaar 21 jaar geleden bij Restaurant Het Arsenaal in Naarden Vesting van chef patron Paul Fagel. Loes kwam daar als stagiaire Hospitality en Sander was op dat moment chef de partie. In totaal heeft Sander acht jaar samengewerkt met Paul Fagel, de laatste jaren als chef. De jaren na Het Arsenaal hebben Sander en Loes zich opgewerkt tot praktijkdocent op de Hotelschool Amsterdam en Executive Chef-Kok van grote organisaties en exclusieve restaurants. Met hun jarenlange horecaervaring brengen ze een schat aan kennis en passie voor het culinaire vak met zich mee.
In 16 jaar is restaurant Vlaar uitgegroeid tot een culinair begrip in het Gooi en omstreken. Memorabele momenten waren het bezoek van Ed Sheeran aan één van de private dining ruimtes in 2018 en Camper Dining tijdens corona in 2020. Arlo Vlaar: "Na de verkoop gaan wij ons 100 procent focussen op Paviljoen de Oostvaarders, ons andere restaurant in Almere. We hebben er alle vertrouwen in dat restaurant Vlaar bij Loes en Sander in uitstekende handen is en dat zij de toekomst van het restaurant als Brasserie Monsees op deze historische plek met verve verder zullen vormgeven."
Het tegenwoordige restaurant Vlaar stond lange tijd bekend onder de naam Het Wapen van Amsterdam. Het rijksmonumentale horecapand ademt historie en gaat terug naar de tijd van de Gouden Eeuw.
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.