Jouke-Piet Drijfhout treedt toe tot bestuur Euro-Toques Nederland

Auteur: redactie
Jouke-Piet Drijfhout treedt toe tot bestuur Euro-Toques Nederland

Met trots kondigt Restaurant De Slotplaats aan dat chef en mede-eigenaar Jouke-Piet Drijfhout is toegetreden tot het bestuur van Euro-Toques Nederland. Chefs die zich mogen aansluiten bij deze prestigieuze vereniging houden zich aan de “Code van Eer” die dertig jaar geleden door driesterren chef Paul Bocuse in het leven is geroepen: gebruik maken van natuurlijke, bij voorkeur, streek- en seizoen gebonden producten.

Jouke-Piet Drijfhout, runt samen met zijn partner Mieke Rijnbeek restaurant De Slotplaats, en heeft duurzaamheid en lokaal ondernemen altijd hoog in het vaandel gehad. “Bij De Slotplaats werken we uitsluitend met verse, lokale ingrediënten van boeren met eerlijke producten,” aldus Drijfhout. “Ons doel is niet alleen onze gasten te verrassen met heerlijke gerechten, maar ook te laten zien dat het mogelijk is om écht lokaal te koken. Met gerechten waarvan wij weten waar de ingrediënten vandaan komen, en hoeveel kilometer ze hebben afgelegd om op het bord te belanden.”

De visie van De Slotplaats sluit naadloos aan bij de waarden van Euro-Toques. Het gebruik van seizoensgebonden, natuurlijke producten en het vermijden van kunstmatige toevoegingen is een kernpunt van beiden. Drijfhouts motto ‘Ontdek waar je bent, proef waar je eet’ vormt een leidraad voor de gastvrijheidsbeleving die De Slotplaats biedt. 

De toetreding van Drijfhout tot het bestuur van Euro-Toques Nederland volgt op een reeks bijzondere prestaties. In 2023 won hij de Euro-Toques Nederland Restaurantprijs, waarmee zijn creativiteit en toewijding aan het vak werden bekroond. In 2024 wonnen Rijnbeek en Drijfhout zowel de restaurant- als de publieksprijs van de GAIA Green Award. Daarnaast is hij actief betrokken bij diverse culinaire initiatieven, van het ontwikkelen van nieuwe recepten tot het delen van kennis met collega-chefs en de chefs van de toekomst.

Duurzaamheid is ook een inclusieve kijk op de wereld

Bij De Slotplaats draait alles om duurzaamheid en samenwerking met lokale producenten. De groenten komen van streekboeren, het vlees van lokale slagers, en zelfs het servies wordt gemaakt door een pottenbakker uit de omgeving. Drijfhout: “Wij werken nauw samen met de zorgboerderij uit ons dorp, waar onder andere onze servetten worden gevouwen. Duurzaam betekent ook een inclusieve kijk op de wereld hebben, alles is één en iedereen doet mee.”

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws