Dit zijn de vijf nieuwe leden van JRE-Nederland

Auteur: Redactie
Dit zijn de vijf nieuwe leden van JRE-Nederland Janiek van den Broeck en Bart Leussink (The Church)

Vanaf 1 januari 2025 verwelkomt JRE-Nederland vijf nieuwe leden in haar gelederen. The Church (Arnhem), Lazuli (Enschede), Fris (Haarlem), STEEF. (Leeuwarden) en Joelia (Rotterdam) sluiten zich aan bij de belangenvereniging, waarmee zij hun betrokkenheid bij de horecasector verder versterken.

The Church - Arnhem
Janiek van den Broeck & Bart Leussink

JRE: "Hotel-Restaurant The Church ligt in het Arnhemse modekwartier. Eenmaal binnen in deze verborgen parel ben je eerst even een moment sprakeloos. Het voormalige Lutherse kerkgebouw overrompelt je met een hemelse prikkeling van alle zintuigen. Wie even aan de drukte van de stad wil ontsnappen kan komen loungen met een verrassende cocktail. Voor een unieke ervaring kan je plaatsnemen in het restaurant of aan één van de twaalf plaatsen aan de chef’s table. In de keuken van chef Bart staan ‘puur’ en ‘eerlijk’ centraal. Ze werken ambachtelijk en gaan ervoor om spannende texturen en frisse, uitdagende smaken te serveren, zonder poespas. De gerechten zijn een ontdekkingsreis van smaken. The Church is heaven for your senses."

Fotografie: Silke Onink

Lazuli - Enschede
Tim Staal & Marijn Waanders

"Lazuli in Twente is een klein en sfeervol restaurant waar het jonge ondernemersstel Marijn en Tim hun gasten graag kennis laat maken met een verfijnde moderne kookstijl en hun visie op gastvrijheid. Bij Lazuli staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Ze werken dan ook zoveel mogelijk met producten van Nederlandse bodem en laten zich hierin leiden door de seizoenen. Vanuit de open keuken serveert Lazuli twee menu’s: één met vis en vlees en één volledig vegetarisch menu. Beide kunnen natuurlijk uitgebreid worden met een kaasgang. Naast een bijpassend wijnarrangement is er ook een thee-pairing mogelijk", aldus de belangenvereniging.

Fris - Haarlem
Julius Wever & Eddie Meijboom

"Restaurant Fris is ideaal gelegen aan de rand van het winkelcentrum van Haarlem. Vanuit de drukte van het bruisende centrum stapt de gast een oase vanrust binnen. Het restaurant is warm en uitnodigend, met een strak en modern interieur. Fine-dining bij Fris is ongedwongen en gezellig. Chef Eddie laat zien wat de Frans-Aziatische keuken in huis heeft en speelt met verschillende smaken. Zijn kookfilosofie is: minder producten, meer smaak. Samen met Julius zoeken ze dagelijks naar nieuwe uitdagingen om het jonge team scherp te houden en gasten te blijven verrassen."

STEEF. - Leeuwarden
Elke Valk & Stefan Visser

"Restaurant STEEF. is gevestigd in een monumentaal pand aan de rand van het winkelcentrum van Leeuwarden. De gerechten die Stefan kookt, hebben een hoge standaard. De kookstijl is eigenwijs, gebaseerd op dingen die hij zelf meegemaakt heeft. Elke hap is een beleving van zoet, zuur, zout, bitter en umami. Diezelfde eigenheid heeft het interieur, gecreëerd door Elke. De warme, uitnodigende sfeer van het restaurant zorgt ervoor dat de gast zich direct thuis voelt, maar wel echt aan avond uit is. Ze ondernemen vanuit een eigen visie en gedachtegang, kijken wat ze zelf fijn vinden en zoeken naar een eigenheid die ze nergens anders vinden. Alles stemmen ze op elkaar af."

Joelia* - Rotterdam
Pieter Timmer & Sofiane Bons

"Restaurant Joelia is gevestigd in het hart van Rotterdam, aan de rand van Hofplein en de Coolsingel, en heeft een gemoedelijke, warme en verrassende sfeer. Wie binnenkomt, wordt overdonderd door het speelse en tijdloze interieur van hout en messing. Naast het restaurant is er een chef’s table bij de open keuken waar je als gast de gerechten voor je ogen bereid ziet worden en een intieme private dining ruimte voor kleine groepen. Het team van Pieter bestaat uit jonge, enthousiaste mensen die de hoogst mogelijke kwaliteit en service bieden."

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws