Luc Kusters zoekt overnamekandidaat voor voormalig Bolenius*-pand en benoemt Jet Loos als keukenchef

Auteur: Redactie
Michelin Gastronomie Personalia 28 augustus 2025
Luc Kusters zoekt overnamekandidaat voor voormalig Bolenius*-pand en benoemt Jet Loos als keukenchef © Alek Bruessing

Ondernemer Luc Kusters zoekt een kandidaat voor de exploitatie van de voormalige locatie van zijn restaurant aan de Amsterdamse Zuidas. Sterrenrestaurant Bolenius verhuisde in april 2025 naar het Rembrandtpark in Amsterdam en sindsdien is de oude locatie beschikbaar voor overname. De SVH Meesterkok kondigt tevens de komst aan van Jet Loos, die sinds juli 2025 keukenchef is bij Bolenius Rembrandtpark.

De mogelijkheid tot overname betreft de locatie in de woontoren Symphony, waar Bolenius sinds 2010 gevestigd was en waar het eerder dit jaar de deuren sloot om naar het Rembrandtpark te verhuizen. Hiermee ontstaat een unieke kans voor een ambitieuze horecaondernemer om in een van de meest prestigieuze zakendistricten van Nederland een nieuw culinair avontuur te starten. De locatie heeft een oppervlakte van 238 m² en biedt plaats aan 52 gasten binnen en nog eens 40 op het op het zuiden gelegen terras.

Instapklaar

Luc Kusters: “Zowel keuken als restaurant zijn instapklaar en volledig uitgerust. De gasloze keuken is speciaal ontworpen voor topgastronomie en beschikt over alle moderne apparatuur, van inductiekookapparatuur en ovens tot snijmachine. Er is glaswerk, servies en bestek, een nieuwe eigenaar kan direct van start. De locatie beschikt over extra’s als een private diningruimte en een geklimatiseerde wijnruimte voor maar liefst 1600 flessen. Bijzonder is de moestuin, die midden tussen de kantoorgebouwen de mogelijkheid biedt om met verse, lokaal verbouwde producten te werken. Overname van personeel is niet aan de orde, wat een nieuwe ondernemer alle vrijheid geeft om een eigen team samen te stellen.”

Jet Loos nieuwe keukenchef

Sinds juli 2025 is het team versterkt met Jet Loos als keukenchef. Zij komt over van het Amsterdamse restaurant Flore en werkte eerder onder meer bij De Treeswijkhoeve in Waalre, beide gewaardeerd met twee Michelinsterren. Als eerste vrouwelijke chef-kok won ze in 2024 de Nederlandse finale van de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d'Or, waarmee ze Nederland zal vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in maart 2026. Het restaurant is momenteel ook op zoek naar een gastvrouw of gastheer om het team in de bediening te versterken.

Luc Kusters: “Ander mooi nieuws is dat Bolenius onderscheiden is met de maximale vijf radijzen in de restaurantgids We’re Smart Green Guide, wat ik als een extra erkenning zie voor onze inzet voor duurzame gastronomie.”

Geschikt voor luxe brasserie, gastrobar of seafoodbar

De ligging, nabij internationale bedrijven en een nieuwe woonwijk in aanbouw, brengt een breed en divers publiek van zakenmensen, bewoners en culinaire liefhebbers. Luc Kusters: “Het restaurant is heel geschikt voor een formule als een luxe brasserie, gastrobar of seafoodbar. Tijdelijke huur voor bijvoorbeeld een pop-up-restaurant is ook bespreekbaar; ik sta open voor allerlei samenwerkingsvormen. Verder kan er desgewenst voorgefinancierd worden en kan ik de nieuwe eigenaar terzijde staan als culinair adviseur.”

Bolenius Rembrandtpark

Terwijl de oude locatie een nieuwe eigenaar zoekt, is Bolenius in het Rembrandtpark volop in ontwikkeling en heeft de verhuizing veel positieve energie teweeggebracht. “We hebben het enorm goed naar ons zin hier op deze prachtige groene locatie, die zoveel beter past bij mijn visie op duurzaamheid. We oogsten dagelijks uit de moestuin, het uitzicht over het water en het groen is fenomenaal en het heerlijke terras boven het water is de kers op de taart. We krijgen veel complimenten van de gasten, ook over de mogelijkheid om gratis voor de deur te parkeren”, zo vertelt de SVH Meesterkok.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws