Na vijftien jaar verlaat sterrenchef Berendsen 'Restaurant Ralf Berendsen', gevestigd in vijfsterrenhotel La Butte aux Bois in het Belgische Lanaken. In 2010 trad hij daar aan en kookte binnen anderhalf jaar zijn eerste Michelinster bij elkaar. In 2017 volgde de tweede. De inmiddels 50-jarige chef is oorspronkelijk opgeleid als patissier, maar groeide uit tot een allround sterrenchef.
Berendsen heeft aangekondigd dat hij in 2026 samen met zijn partner Soumia Chouaf een eigen restaurant opent in het Limburgse Schin op Geul, net over de grens in Nederland. Chouaf verruilde twee jaar geleden haar baan in de sales om aan de slag te gaan in de sterrenzaak van Berendsen.
Hoewel Berendsen nog tot eind 2025 actief blijft bij La Butte aux Bois, wordt er nu al gewerkt aan een zorgvuldige overdracht. Zijn opvolger wordt Ralph Hermans, voormalig chef en mede-eigenaar van het Maastrichtse restaurant Rantrée. Hermans behaalde daar eerder een Michelinster, maar verloor die eind 2024. Kort daarna trad hij als sous-chef in dienst bij restaurant Ralf Berendsen, en wordt nu klaargestoomd om het stokje volledig over te nemen.
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.