Na Resengo en Formitable voegt Tablebooker zich bij Zenchef

Auteur: Redactie
Financieel 20 februari 2024
Na Resengo en Formitable voegt Tablebooker zich bij Zenchef

Zenchef, Europees marktleider in reserveringstechnologie voor restaurants, verwelkomt met trots Tablebooker, een grote speler in de Belgische restaurantreserveringssector, in zijn groep. Deze toevoeging markeert een significante stap in het hervormen van het Europese restauranttechnologielandschap, na de fusie met Formitable begin 2023 en het verwelkomen van Resengo later dat jaar.

De strategische samenwerking met Tablebooker voegt maar liefst 3 duizend restaurants toe aan het Europese portfolio van Zenchef, waarmee een stevige marktleiderschapspositie wordt ingenomen met in totaal 6 duizend restaurants in België, waaronder gerenommeerde etablissementen zoals Divin by Sepi, Neon en Hofke Van Bazel. Zenchef ondersteunt hiermee een grootse en veelzijdige community van restaurants, van bistro tot sterrenzaak en van Belgische garnaalkroketjes tot Japanse Izakaya-concepten. Deze overname versterkt de missie van Zenchef om de relatie tussen restaurants en gasten te versterken en tegelijkertijd een duurzamere restaurantsector te bevorderen door reserveringscommissies te elimineren.

Commissievrij tijdperk

Met de toevoeging van Tablebooker wordt Zenchef het grootste commissievrije gastreserveringsplatform in Europa, dat een indrukwekkend netwerk van 19 duizend restaurants in heel Europa bedient, met meer dan 6,2 miljoen reserveringen per maand.

"We zijn enthousiast dat Tablebooker zich bij Zenchef zal voegen om onze missie om restaurants en gasten dichter bij elkaar te brengen, te versterken. Tablebooker, als een belangrijke speler in België, zal ons helpen onze Europese expansie voort te zetten terwijl we een sterke lokale aanwezigheid behouden. We zijn erg blij het team van Tablebooker in de Zenchef-groep te verwelkomen!" zegt Xavier Zeitoun, CEO van Zenchef.

Lokale inzichten 

De rijke geschiedenis van Tablebooker als leider in België, opgericht in 2012 en in 2015 overgenomen door RestoGroup, integreert naadloos met de waarden van Zenchef. Met waardevolle lokale branchekennis en diepgaande expertise in reserveringsplatforms zal Zenchef restaurants beter in staat stellen om onvergetelijke eetervaringen voor hun gasten te bieden. Zenchef verwelkomt het team van Tablebooker, waarbij Paul Slootmans, CEO van Tablebooker, toetreedt als vice president of revenue voor België en Luxemburg. Deze toevoeging van talent en expertise positioneert Zenchef voor blijvende groei en ongeëvenaarde ondersteuning voor zijn groeiende klantenbestand. "De geschiedenis van Tablebooker als leider in België stelt ons in staat om de Europese expansie van Zenchef te versnellen, terwijl we dezelfde waarden en missie delen. We zijn zeer enthousiast om deel uit te maken van dit spannende avontuur," voegt Paul Slootmans toe, de toekomstige vice president of revenue voor België.

Foto credits: Chantal Arnts

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws