Restyling Spetters* in Breskens start in april

Auteur: Redactie
Gastronomie Ondernemen 6 maart 2023
Restyling Spetters* in Breskens start in april

Spetters (1 ster) in Breskens gaat restylen. Het Zeeuwse sterrestaurant van eigenaar Laurent Smallegange grijpt dit jaar meerdere momenten aan om onderdelen in het restaurant aan te passen. De gefaseerde verbouwing begint half april.

Laurent start met een uitbreiding van de keuken. De bar maakt daarbij plaats voor de koude keuken en het deel waar nu de koude keuken is, komt bij de warme keuken. Dit gebeurt zonder verlies van het aantal couverts, laat eigenaar Laurent weten.

“De keukenaanpassing betekent niet alleen meer ruimte voor onze koks. Ook de bediening krijgt meer mogelijkheden als de bar wordt verplaatst. Deze veranderingen starten half april en duren tweeënhalve week. Het doel van de aanpassingen is dat het niveau van de gerechten verder omhoog kan”, aldus Laurent, die 6 jaar geleden voor het laatst een verbouwing doorvoerde.

Japandi-stijl

De huidige Scandinavische stijl in het restaurant verandert in Japandi-stijl, waardoor het interieur Japans en Scandinavisch design combineert en warmte en rust krijgt. Ook de kleurstelling verandert. Wat blijft, is het uitzicht over de Breskense haven en het water van de Westerschelde.

Tijdens de verbouwing in april wordt het keukenpersoneel tijdelijk overgeplaatst naar restaurant De Kluiver, gelegen in hetzelfde pand en ook eigendom van Laurent. De koks gaan dan onder leiding van keukenchef Daniël Jansen, de chef van De Kluiver, aan de slag met Oosterscheldekreeft, een bekend seizoensproduct uit Zeeland. Gasten kunnen bij dit seafood restaurant kiezen uit acht verschillende kreeftgerechten.

In het twaalfjarig bestaan van Spetters kondigt Laurent meer aanpassingen aan, zonder het een regelrechte metamorfose te willen noemen. “Ook de toiletten worden aangepakt, maar we gaan de veranderingen gefaseerd doorvoeren zodat we de gasten meenemen in onze ontwikkeling.”

Over restaurant Spetters

Spetters is gelegen in de jachthaven van Breskens en biedt ruimte aan 40 gasten. Het restaurant is gevestigd op de eerste verdieping van het gebouw en beschikt al vele jaren over een Michelinster. Eigenaar Laurent Smallegange is lid van restaurantvereniging JRE-Nederland. De culinaire koers van Spetters is veelal gericht op aandacht voor regionale producten zoals schaal- en schelpdieren, en regionale groenten. De wijnkaart bestaat uit ruim 500 wijnen en wordt continue aangevuld en ververst door maître Andres Cocquyt.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws