Sebastiano Guglielmucci nieuwe Chef Restaurant BREDA

Auteur: Redactie
Sebastiano Guglielmucci nieuwe Chef Restaurant BREDA

Met trots kondigt restaurant BREDA het aantreden van haar nieuwe chef Sebastiano Guglielmucci aan. Met zijn creatieve blik en innovatieve manier van koken, is Sebastiano een mooie aanwinst voor de keuken van BREDA. “Breda heeft voor mij altijd voor hoge kwaliteit zonder poes pas gestaan, dat wil ik graag voortzetten”, aldus Sebastiano.

Signatuur

Dat eenvoud en complexiteit hand in hand kunnen gaan, laat de nieuwe Chef graag zien in zijn gerechten. “Gasten mogen van mijn keuken verwachten dat hoewel het uiterlijk van het gerecht eenvoudig is, de smaken spannend en complex zijn”. Daarbij zullen gasten niet alleen verrast worden door uitdagende smaken, maar ook door het gebruik van bijzondere producten. Het doel? “Door mijn eigen signatuur aan de klassieke BREDA stijl toe te voegen, wil ik Amsterdam laten zien wat voor geweldige producten Nederland te bieden heeft”, zegt de Chef.

Creatieve kracht

In de keuken is Sebastiano een creatieve kracht, waarbij hij continu bezig is met het ontwikkelen en uitdenken van nieuwe gerechten en bereidingen. De nieuwe Chef brengt dan ook veel keukenervaring met zich mee naar Restaurant BREDA. Nadat hij als leerling aan de slag ging bij Rijks (1 ster), vervolgde hij zijn carrière bij Restaurant de Posthoorn (1 ster). Vervolgens groeide Sebastiano door als Chef de Partie bij de Blokkedoorns (2 sterren), aankomend Sous Chef bij Olivijn (1 ster) en als Junior Sous Chef bij Diga. Bij Restaurant BREDA wil hij alle smaakcombinaties die hij de afgelopen jaren ontwikkeld heeft laten spreken in nieuwe gerechten, zonder hierbij voorbij te gaan aan het karakter van BREDA. “Het was niet makkelijk om voormalig chef Tom Haines, die gepromoveerd is tot Head Chef van The BREDA Group, te vervangen. Met Sebastiano’s  creatieve blik en tomeloze creativiteit, zijn we er zeker van dat we onze gasten gaan verrassen en de kwaliteit van BREDA gewaarborgd blijft” – Guillaume de Beer, eigenaar van The BREDA Group.

De keuken van BREDA

Hoewel het in de keuken natuurlijk draait om de ontwikkeling van nieuwe, smakelijke gerechten voor de gast, vindt Sebastiano het vooral belangrijk dat zijn keukenpersoneel het naar zijn zin heeft. “Ik wil graag dat mijn keuken stressvrij en inclusief is. Alleen samen kom je tot een resultaat dat de gast echt doet verbazen, daar moet je een team voor zijn”. 

The Breda Group 

Freek van Noortwijk, Guillaume de Beer, Johanneke van Iwaarden en Vagarsh Mogatseljan, het kwartet achter The BREDA Group, runnen inmiddels een handje vol bedrijven in Amsterdam. Naast Restaurant BREDA op het Singel, Klein BREDA op de Utrechtsestraat en Maris Piper in de Pijp, hebben ze ook twee concepten in de Foodhallen samen met Hidde Vloemans: Pita en The Noodle Shop. Daarnaast openden ze onlangs een nieuw broodjesconcept: PAINDEMIE aan de Kinkerstraat.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Overig nieuws