Sergio Herman na 10 jaar weer achter het fornuis in nieuw restaurant

Auteur: Redactie
Opening 3 november 2023
Sergio Herman na 10 jaar weer achter het fornuis in nieuw restaurant

Sergio Herman (53) kondigt aan dat hij ‘minder bullshit’ in zijn leven wil en zich wil richten op een nieuw restaurant in Antwerpen. Hij heeft in de wijk Het Zuid een testkeuken klaarstaan die ook dienst zal doen als intiem restaurant, waar de chef af en toe zelf achter het fornuis gaat staan.

In een interview met BN De Stem deelt Herman zijn gedachten en motivaties achter deze nieuwe focus. Hij reflecteert op zijn carrière sinds het sluiten van zijn beroemde sterrenrestaurant Oud Sluis 10 jaar geleden en de vele zaken die hij sindsdien heeft opgestart, zoals The Jane, Le Pristine en Blueness.

De ondernemer geeft aan dat hij het culinaire hoogtepunt heeft bereikt en nu anders naar het leven kijkt. Hij wil zich meer concentreren op creativiteit en minder op organisatie en onthult dat hij samen met Tim Boury van Boury*** (in Roeselare, België) in de Verlatstraat in Antwerpen een 'bijzondere plek' gaat creëren. Het restaurant heeft nog geen naam en zal symbolisch worden gelanceerd op 9 november. Vanaf januari 2024 gaat het duo er regelmatig koken, afhankelijk van Hermans agenda.

Herman zet zijn plannen voort om Le Pristine uit te breiden met nieuwe vestigingen in Azië. “Ik heb daar intussen mijn teams zitten. Allemaal mensen die al heel lang voor mij werken, die zijn verhuisd en mijn volledige vertrouwen hebben. Dat kan voor hen een ‘once in a lifetime’-opportuniteit zijn. Singapore opent in het voorjaar van 2024. Tokio al op 6 december. Daar ga ik dus binnenkort een maand naartoe”, laat de chef aan de krant weten.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws