Topchefs zijn de sterren op nieuw culinair platform Guide des Chefs

Auteur: redactie
Gastronomie Ondernemen 14 december 2023
Topchefs zijn de sterren op nieuw culinair platform Guide des Chefs Co-founder Erik de Zwart met chef Margo Reuten

Eind november is met een feestelijke soft-launch in restaurant De Nederlanden in Vreeland het culinaire platform Guide des Chefs gelanceerd. Guide des Chefs is een digitaal platform (app, website en community) voor liefhebbers van haute cuisine, waar de allerbeste restaurants en hun chefs zich presenteren. Als lid van Guide des Chefs worden mensen onderdeel van een culinaire community waarbinnen topchefs hen een uniek inkijkje geven in hun visie, hun keuken, hun signature dishes en hun restaurant. Bij Guide des Chefs zijn de chefs de sterren!

Guide des Chefs is een initiatief van radiomaker en mediaondernemer Erik de Zwart en IT-ondernemer Eugene Tuijnman, oprichter en CEO van SLTN. Als culinaire lekkerbekken misten zij in de wereld van de haute cuisine een gids die hen naast de kwaliteit van de gerechten ook de sfeer in het restaurant en de filosofie en passie van de chef presenteerde. Daarom besloten zij die gids zelf te ontwikkelen. Het werd Guide des Chefs, ‘uw smaakvolle gids door de beste restaurants’.

Smaakvolle video’s

Erik de Zwart is trots op het resultaat. Hij vertelt: “Op Guide des Chefs vind je van ieder restaurant een serie hoogwaardige video’s waarvan het water je echt in de mond loopt. In deze smaakvolle video’s krijg je de chefs en hun culinaire tovenarij te zien zoals je nog nooit gezien hebt. Zo belichten we onder andere de chef, het restaurant, de filosofie, een gerecht of de unieke samenwerking met een leverancier.”

Koken op sterrenniveau

Inmiddels doen zo’n vijftig Nederlandse topchefs uit binnen- en buitenland mee met Guide des Chefs en dat aantal loopt nog verder op. Wekelijks worden er nieuwe restaurants toegevoegd. Alle aangesloten restaurants hebben minimaal een ster of koken op sterrenniveau. Naast de unieke video’s over de absolute top van de Nederlandse haute cuisine, houdt Guide des Chefs leden up-to-date met het laatste culinaire nieuws, bijzondere samenwerkingen, exclusieve aanbiedingen en members-only evenementen. In andere woorden: alles dat het goede leven nog beter maakt.

Hoe werkt Guide des Chefs?

Omdat scrollen door Guide des Chefs gegarandeerd de smaakpapillen prikkelt, boeken leden direct vanuit het platform via e-mail Guide des Chefs. Bij een groot deel van de restaurants is voor leden tot een week van tevoren een tafel vrijgehouden. Is er geen plek meer dan garandeert Guide des Chefs een plek helemaal bovenaan de wachtlijst.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws