Woensdag 9 oktober 2023 organiseert Euro-Toques Nederland vanaf 11.00 uur de allereerste 'Palux Innovation Award' in de demonstratiekeuken van Culinaire Saisonnier op de Folie Culinaire Mecc Maastricht. Deze wedstrijd is in het leven geroepen om de jonge veelbelovende talenten binnen Euro-Toques Nederland een podium te geven. Zij zijn immers de chefs van de toekomst.
Deze chefs zullen een signature gerecht presenteren van Euro-Toques waardige producten. Deze ingrediënten voldoen aan de kernwaarden van ETN: (h)eerlijke producten van hoge kwaliteit uit de streek en volgens de seizoenen. Vanzelfsprekend worden de gerechten ter plaatse ambachtelijk bereid.
De opdracht
De jonge talenten demonstreren vanuit de demokeuken voor het publiek een signature gerecht. Het kookpodium van Culinaire Saisonnier is geheel ingericht door 'Palux, Keukens met Visie' en is van alle gemakken voorzien. De chef heeft de ingrediënten hiervoor in eigen keuken voorbereid en vertelt tijdens de demonstratie over zijn signature gerecht, gebruikte technieken, en de visie van zijn restaurant in samenspraak met moderator Ramona van Zweden. Zijn brigade maakt op de achtergrond dertig-veertig kleine uitvoeringen voor het aanwezige publiek.
De deelnemers
- Chef Niek Bezuijen – Landgoed Groot Warnsborn Restaurant La Belle Source Arnhem
- Chef Torben Boutersen – Hotel De Draak Restaurant 1397 Bergen op Zoom
- Chef Wouter van Leeuwen – Pillows Luxury Boutique Hotel aan de IJssel / IJssel Restaurant Deventer
- Chef Patron Jan Peree – Restaurant Kruidt Lichtenvoorde
- Chef Patron Salvatore Randazzo – Restaurant Il Gattopardo Rotterdam
- Chef Patron Björn De Waal – Restaurant Het Arsenaal 1309 Doesburg
De vakjury
- Palux, Keukens Met Visie: dhr. Jürgen Noll Dipl.-Wirt-Ing (FH)
- Namens Culinaire Saisonnier: Daan Mommers
- Namens Euro-Toques Nederland: Hans van Triest
- BBB Maastricht: wordt later bekendgemaakt
- Hotelschool Maastricht: Luc Houben
De hoofdprijs
De hoofdprijs bestaat uit een Palux, Keukens Met Visie, Salamander ter waarde van 3800 euro. Deze zal uitgereikt worden door dhr. Jürgen Noll en dhr. Yvo Berendsen van Palux.
Blijf op de hoogte!
Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.