Dit zijn dit jaar de hoogst genoteerde stijgers in de Gault&Millau gids

Auteur: Redactie
Awards 5 februari 2024
Dit zijn dit jaar de hoogst genoteerde stijgers in de Gault&Millau gids

De Gault&Millau gids 2024 werd maandag in Utrecht gepresenteerd. Maar liefst 842 restaurants prijken dit jaar op de lijst, waarvan 82 restaurants zijn gestegen. Onderstaand overzicht is een samenstelling van de stijgers op de lijst met 16 punten of meer. Al deze etablissements hebben een half punt meer gekregen vergeleken met vorig jaar.

De hoogst genoteerde stijger van dit jaar is Restaurant 212 in Amsterdam, met 18,5 punten. "Het is duidelijk dat dit restaurant zich blijft ontwikkelen. De verfijnde gerechten en voelbare passie spatten van de borden af", aldus de restaurantgids. 

Hieronder een overzicht van de stijgers:

212, Amsterdam 18,5 (+0,5)
Vinkeles, Amsterdam 17,5 (+0,5)
Kasteel Heemstede, Houten 17,5 (+0,5)
De Nieuwe Winkel, Nijmegen 17 (+0,5)
Wiesen, Eindhoven 16,5 (+0,5)
Codium, Goes 16,5 (+0,5)
Vigor, Vught 16,5 (+0,5)
De Bloemenbeek, De Lutte 16 (+0,5)
Orangerie de Pol, Doetinchem 16 (+0,5)
Damianz, Roermond 16 (+0,5)
Tres, Rotterdam 16 (+0,5)

Over Gault&Millau Nederland

Gault&Millau Nederland is de licentiehouder van de van oorsprong Franse Restaurantgids die een historie heeft sinds de jaren 70 van de vorige eeuw. De gids bevat beoordelingen van restaurants (door middel van symbolische koksmutsen) en kent een beoordeling toe van punten op een schaal van 20. Ook reikt Gault&Millau jaarlijks verschillende prijzen uit, zoals de 'Chef van het Jaar', 'Sommelier van het Jaar', Terras van het Jaar' en ‘Bistronoom van het Jaar'. Gault&Millau Nederland is 100 procent onafhankelijk in zowel de beoordelingen als het genereren van inkomsten. Zo worden de beoordelingen altijd door anonieme inspecteurs gedaan, die zich niet bekendmaken en altijd zelf de rekening betalen. Alle inkomsten worden gegenereerd door middel van partnerships met toeleveranciers en entreegelden voor evenementen.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws