Peter en Marieke Lute openen officieel de deuren van Green

Auteur: Redactie
Opening 24 januari 2024
Peter en Marieke Lute openen officieel de deuren van Green Peter Lute

Na meer dan een jaar perfectioneren en bijschaven, openen culinair ondernemers Peter en Marieke Lute de deuren van Green voor zowel lunch als diner. Dit kosmopolitische restaurant zit op de 26e verdieping van de Valley in de Amsterdamse Zuidas en is onderdeel van de flagshipstore van Molteni&C.

Topchef Peter Lute heeft inmiddels zijn culinaire sporen verdiend en in zijn restaurant Green ervaart men Lute next level. Samen met zijn vrouw heeft hij er alle tijd voor genomen om alles binnen het restaurant te perfectioneren. Nu is het tijd om de deuren wijd open te gooien voor iedereen die op zoek is naar een ongedwongen lunch of diner met een mooi uitzicht over Amsterdam.

Met de lift naar de 26e verdieping

Green staat voor pure ingrediënten, laagdrempelige gastvrijheid en topkwaliteit. Allemaal op de 26e verdieping van het markante gebouw Valley op de Zuidas. De entree ligt verscholen in de interieurwinkel Molteni&C waardoor bezoekers het gevoel hebben naar een 'speakeasy' te gaan. Een lift brengt gasten naar de bovenste verdieping waar zich een ongekend uitzicht op de hoofdstad ontvouwt. Green is omringd door enorme, hoge ramen en met goed weer is zelfs de skyline van Den Haag, Rotterdam en Utrecht te zien. Het interieur is een verlengde van de designwinkel op de begane grond, met Molteni&C-meubilair, bar en keuken. Hierdoor heeft het restaurant een fijne huiselijke uitstraling. De ruimte is ook heel erg geschikt voor privéfeesten en -diners. Zowel Green als de showroom zijn ontworpen door de Belgische designer Vincent van Duysen.

Lokaal, vers, duurzaam

Green is een ongedwongen restaurant waar gasten terechtkunnen voor topkwaliteit. Verwacht geen fluister fine dining, maar een gezellige plek waar zowel de keuken als de bar centraal staan. De chefs koken met producten die voor een groot deel van eigen land komen. En wat niet in eigen beheer groeit, wordt ingekocht bij lokale leveranciers. Duurzaam, biologisch en kleinschalige productie. Het feit dat de hele Valley klimaatpositief is, helpt ook een handje mee. 

Green is onderdeel van de Lute-familie, die verder bestaat uit On5th in de Johan Cruijff ArenA, Lute Lekker Thuis en restaurant De Kruidfabriek in Ouderkerk aan de Amstel. Met De Kruidfabriek hebben Peter en Marieke Lute grootse plannen. Ook zijn de ondernemers een oude boerderij aan het verbouwen in de Noordoostpolder. Hier moeten land en gastronomie samenkomen en opent naar verwachting in het voorjaar van 2025.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws