Verduurzaming palingvisserij met SEG-keurmerk

Auteur: Redactie
Food Duurzaamheid 7 december 2021
Verduurzaming palingvisserij met SEG-keurmerk

Vanaf eind 2023 zullen de leden van de Nederlandse Vereniging van palinghandelaren uitsluitend nog SEG-Certified paling inkopen. Dat hebben de leden hun leveranciers in de aquacultuur laten weten. Deze certificering zorgt ervoor dat volledig verantwoorde paling en palingproducten duidelijk herkenbaar zijn voor de consument. De strenge voorwaarden voor SEG-Certified paling zijn ontwikkeld door jarenlange samenwerking tussen internationale wetenschappers, natuurbeschermingsorganisaties en de palingsector.

Het handelskeurmerk SEG-Certified is een belangrijke toevoeging aan het Eel Stewardship Fund (ESF) - het blauwe zegel dat nu op de meeste palingproducten te vinden is. ESF geeft aan dat het palingproduct bijdraagt aan een goede palingstand. SEG-Certified garandeert de volledige traceerbaarheid van de gehele keten, van de vangst van glasaal en aquacultuur tot en met de verwerking. Het product is daarmee gegarandeerd afkomstig uit de gequoteerde, goed beheerde visserij op glasaal. 

Het is de volgende grote stap in de verduurzaming van de gehele Europese palingsector. Nederland had daarin de rol van gidsland. Het nieuwe SEG-Certified zal naast het blauwe palingfonds-logo op de verpakkingen verschijnen.

 

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws