[Bundel] Investeren in keukenapparatuur: bespaar op energie, tijd en kosten

Auteur: Redactie
spotlightweken Keukens 19 november 2025
[Bundel] Investeren in keukenapparatuur: bespaar op energie, tijd en kosten

Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste investeringskeuzes te maken. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we je om weloverwogen beslissingen te nemen bij de aanschaf van essentiële horecabenodigdheden. Speciaal voor de spotlightweken over keukens bundelen we alle keukenproducten in één overzichtelijk bericht.

Een goed gekozen oven zorgt ervoor dat gerechten efficiënter bereid worden, verhoogt de snelheid in de keuken, versterkt het totale horecaconcept en biedt daarnaast mogelijkheden om op de lange termijn kosten te besparen. We bespreken de drie belangrijkste factoren waar je op moet letten: functionaliteit, levensduur & kwaliteit en prijs & duurzaamheid. Neem de tijd om verschillende opties te vergelijken en kies de oven die perfect aansluit bij jouw behoeften, budget en de beleving die je voor je gasten wilt creëren…

Meer lezen ->

Messen zijn essentiële tools in de horecakeuken. Professionele messen zijn ontworpen met speciale kenmerken om optimale prestaties te leveren, zoals duurzaamheid, scherpte en ergonomie. Bij het kopen van professionele messen is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals materiaal, type mes, handgreep, gewicht, onderhoud en prijs…

Meer lezen ->

Gepoleerd bestek oogt netjes en aantrekkelijk omdat vlekken, vingerafdrukken en resten van reinigingsmiddelen verwijderd zijn. Dit draagt bij aan de algehele presentatie van gerechten en verbetert daarmee de gastbeleving. Bestekpoleermachines kunnen een waardevolle investering zijn om efficiëntie en hygiëne in de horecakeuken te bevorderen. Maar waar moet je op letten bij het investeren in deze machines?

Meer lezen ->

Het is belangrijk te kijken voor welk type gerecht de pan gebruikt wordt en met welke warmtebron de pan verhit wordt. Het grote verschil tussen een pan voor thuisgebruik en professioneel gebruik is dat een pan voor de horeca zeer intensief gebruikt wordt. Het is daarom nodig te kiezen voor pannen die daar geschikt voor zijn. Daarvoor moet het materiaal van de pan de juiste zijn…

Meer lezen ->

De variaties zijn oneindig. Met ham en kaas is de standaard, maar een tosti met geitenkaas, honing en tijm behoort ook tot de mogelijkheden. Sommige tosti-ijzers zijn ook te gebruiken om panini’s en croque-monsieurs te bereiden. Maar waar moet je allemaal op letten bij het kopen van nieuwe tosti-ijzers?

Meer lezen ->

Als het aan de overheid ligt, dooft de laatste gaskachel in 2050. Ook horecaondernemers kiezen steeds vaker voor een keuken zonder gas. Inductie is de toekomst, maar keramische kookplaten zijn ook een optie. De keuze voor een type kookplaat beïnvloedt de efficiëntie van je keuken, de kwaliteit van de gerechten en de tevredenheid van je personeel. We bespreken de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het investeren in een kookplaat, ingedeeld in functionaliteiten, levensduur en kwaliteit, en prijs en duurzaamheid…

Meer lezen ->

Overig nieuws