Eerste allergievrij restaurant in Frankrijk

27 april 2012
Eerste allergievrij restaurant in Frankrijk

Waar klassiek geschoolde Franse chefs hun schouders ophalen wanneer een gast zijn allergieën oplepelt, speelt een pas geopend restaurant in Frankrijk hier juist op in.

*Leerlinge van Ducasse*
In Lyon is het eerste allergievrije restaurant van Frankrijk geopend. De zaak heet 'Mon histoire sur l'assiette' en is van Christine Delay die nota bene in de keukens van Alain Ducasse haar leerschool genoot.

*Elf 'allergiemakers' verstoten*
In het restaurant van Delay worden klassieke Franse gerechten geserveerd, maar dan zonder allergieveroorzakers. In totaal zijn elf producten (gluten, lactose, ei, selderij, schaal- en schelpdieren, pinda's, noten, mosterd, lupine, soja en sesam) die allergieën of voedselintolerantie veroorzaken uitgesloten van de kaart.

*Geen 100 procent garantie*
In de keuken geldt een extra streng regime. Er zijn speciale werk- en opslagbakken voor ieder ingrediënt en iedere productgroep. Desondanks kan Delay niet garanderen dat er helemaal geen sporen van allergieverwekkers in het eten zitten.

~Frank Lindner~

Overig nieuws