Maandag 13 januari presenteert het Koksgilde tijdens de Horecava in Amsterdam RAI het nieuwe initiatief Dutch Cuisine. Met deze stap wil het Koksgilde een beweging op gang brengen waarbij
koks ambassadeurs zijn van het nieuwe koken; lekker, gezond en verantwoord. De presentatie van het initiatief is van 12.00 - 13.00 uur op GildePlaza.
*Eigen identiteit*
Theo van Rensch, president van het Koksgilde en SVH Meesterkok: De Nederlandse keuken verdient een eigen identiteit, net als de Franse keuken, de Mediterrane keuken en Nordic Cuisine. We hebben een rijke historie op het gebied van koken en mooie producten in Nederland. De trend is lekker, gezond en verantwoord, mede ingegeven door maatschappelijke ontwikkelingen. Nederlandse koks moeten in onze visie het goede voorbeeld geven, trendsettend zijn. Vandaar dit initiatief. We hebben een manifest opgesteld voor Dutch Cuisine met als basis de vijf principes die door SVH Meesterkok Albert Kooy zijn ontwikkeld."
*Trend zetten*
Een aantal jonge vernieuwende chefs, waaronder Luc Kusters, Niven Kunz, Hans Everse en Bas Cloo, willen de trend zetten voor de nieuwe Nederlandse keuken en het nieuwe Nederlandse koken. Deze chefs zijn lid van een commissie die door het Koksgilde, de grootste vereniging van koks in Nederland, in het leven is geroepen. Voorzitter van de commissie is Van Rensch.
*In praktijk brengen*
De chefs laten op GildePlaza zien hoe de vijf principes in de praktijk gestalte kunnen krijgen. Albert Kooy licht het manifest toe. Jeroen van Oijen brengt met creatieve, praktische voorbeelden Dutch Cuisine in beeld.
Het Koksgilde vindt het belangrijk dat uiteindelijk Dutch Cuisine en de principes die daaraan ten grondslag liggen ook doordringen in de keuken van de Nederlandse consument.
~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl
Dutch Cuisine nieuw initiatief Koksgilde
3 januari 2014