Vanwege de eenvoud en zijn creativiteit in de smaakbeleving wint George Walta dit jaar het Lekkerste Broodje in de categorie Horeca. Joop Braakhekke reikte de prijs uit aan Walta tijdens de verkiezing op de Horecava 2012. Het niveau was wederom hoog
en de deelnemers leken geluisterd te hebben naar de kritieken van vorig jaar. "Dit keer geen bouwwerken, maar alles net iets minder", lichtte Maarten Colijn, SVH Meesterijsbereider en jurylid, toe.
~Walta op weg naar het erepodium~
*Joop Braakhekke*
Topkok Braakhekke sprak over de belangrijkheid van een broodje. "Het begint altijd met een broodje. Dit is een culinair curriculum. Als je een goed broodje kunt maken, kun je doorstromen als chefkok. Deze mensen doen volgend jaar allemaal mee met de wedstrijd voor de Gouden Koksmuts", aldus de televisiekok.
~Joop Braakhekke in gesprek met topkok en presentator Ad Janssen~
*Erepodium*
Patrick Lukas eindigde op de derde plek en Rik Plag uit Nijmegen mocht naar voren komen voor 'het zilver'.
~De winnaars op een rij, vlnr: Rik Plag, George Walta en Patrick Lukas~
~Walta wordt direct gefeliciteerd door zijn ouders. De moeder van George won in het verleden al eens de prijs om het Lekkerste Broodje~
*Sponsorprijzen*
De sponsorprijs beschikbaar gesteld door Koppert Cress uit Monster ging naar Twan van Ât Klooster van 'The Brasserie' met het broodje Proefvlucht. De sponsorprijs beschikbaar gesteld door Carl Siegert uit Harmelen ging naar Karuscha Kooijman van 'Chocolate Café Schiphol' met het broodje Bonbon Bolletje. De sponsorprijs beschikbaar gesteld door Lebo Kaas uit Lopik ging naar Bas Wiegant van de 'Verleiding' met het broodje Sandwich Gemekker. De sponsorprijs beschikbaar gesteld door het Visbureau uit Rijswijk ging naar Corstiaan van Lent van het 'Efteling Hotel' met het broodje Mytilus Edulis. De sponsorprijs beschikbaar gesteld door Bedrijfschap Horeca en Catering uit Zoetermeer ging naar Rik Plag van 'Café De Blonde Pater' met het broodje Pater Deli.
*Foto's:* Frank Lindner
~Myrtille Vromans~
Walta wint Lekkerste Broodje Horeca
9 januari 2012