Een duurzaam, biologisch en vegetarisch kerstdiner hoeft zeker niet te bestaan uit tot pap gekookte worteltjes en een droge vegaschijf. Chef-kok Jaymz Pool, bekend van het kookprogramma Born to Cook, levert hiervoor het bewijs. Greenpeace daagde Pool uit om
met een tas vol biologische producten een heerlijk driegangendiner te bereiden. Herman van Bekkem, campagneleider duurzame landbouw bij Greenpeace, deed de boodschappen.
*Vlezige paddestoel*
Van Bekkem koos voor dit kerstmaal voor vlezige portabellas, grote paddestoelen die qua textuur en smaak aan een sappige steak doen denken. Ook linzen, rijk aan eiwitten en mineralen, gingen mee naar Pool. De kok schudde in no time drie overheerlijke gerechten uit zijn mouw.
Het filmpje 'Koken met Kerststerren' en de recepten zijn "via deze website":http://www.greenpeace.nl/GPmagazine/GPM04/Kerstmenu/ te zien/downloaden.
*Op de foto:* Jaymz Pool (still uit het filmpje Koken met Kerststerren)
~Frank Lindner~
Greenpeace geeft tips voor bio-kerstdiner
19 december 2011