Op de derde dag van horecavakbeurs BBB Maastricht 2017 streden Limburgse koks in het theater van Cooking Mania met Limburgse streekproducten. De deelnemers serveerden een 3-gangen menu bestaande uit een Limburgs voor- hoofd en nagerecht. Herman Cooijmans van Restaurant Juliana in Valkenburg is door een professionele jury gekozen als winnaar. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ organiseerde BBB Maastricht de afgelopen dagen kookwedstrijden waar koks steden om de eer én mooie prijzen. De 63ste editie van de horecavakbeurs was een groot succes. Het bezoekersaantal is dit jaar gegroeid naar 14.222.
Zelf inkopen
De deelnemende koks mochten vooraf zelf hun ingrediënten inkopen met als budget € 10 per geserveerd menu. De gerechten werden beoordeeld op presentatie, gebruik ingrediënten, smaak, originaliteit en totale indruk. De jury bestond uit voorzitter culinair journalist Bert Salden, Meest Markante Horecaondernemer 2016 Eugène Vaesen, Henk Hoogakker van Kunst in de Keuken, Ceremoniemeester Eric Leeën en Ruud Verstegen van Landgoed Overste.
Juryvoorzitter Bert Salden: ‘Alle deelnemers hebben prachtig gewerkt met streekproducten uit Nederlands en Belgisch Limburg. Zij hebben hun best gedaan de mooiste streekproducten te vinden en met succes. Wij als juryleden zijn nóg trotser geworden op Limburg dan we al waren. Herman komt van oorsprong niet uit de regio, maar heeft Limburg weten te waarderen en drie fantastische streekgerechten geserveerd. Hij is een Brabander die, zo lijkt het, het meest van Limburg houdt’. Herman Cooijmans heeft met zijn winnende menu een reis naar Italië gewonnen aangeboden door Electrolux.