Per 1 september wordt de scepter in de keuken van Michelinster restaurant O Mundo in Wageningen overgedragen door Chef-kok Dennis Richter Uitdenbogaardt aan Souschef Jonathan Veldhuizen. Dennis, die in totaal dertien jaar in dienst was bij O Mundo, zegt toe te zijn aan iets nieuws. Hij werkte zichzelf binnen het restaurant op van Chef de Partie tot Souschef en van Souschef tot Chef-kok/directeur.
Jonathan Veldhuizen is een geboren culinair talent, werkt sinds enkele jaren als Souschef van Dennis en is enorm gedreven om in Restaurant O Mundo de kwaliteit te waarborgen en de stijgende lijn te handhaven c.q. versterken. “Ik ben toe aan een volgende stap en ben ontzettend blij met deze uitdaging om als Chef- kok in Restaurant O Mundo te werken.”, aldus Jonathan Veldhuizen.
Ook start Jurriën van Hierden als de nieuwe Maître bij O Mundo. Jurriën werkt al geruime tijd als assistent Maître in Restaurant O Mundo, dus is zeker geen onbekend gezicht. Hij neemt het stokje over van Yvo Kwak, die een nieuwe uitdaging heeft gevonden.
Van Hierden is een geboren horecaman. Zijn ouders runden een succesvolle horecaonderneming in Lunteren en zo groeide hij op met gastvrijheid. Zijn liefde voor wijnen en gastronomie is ontstaan tijdens zijn werkzaamheden bij Hotel De Sterrenberg, waar hij leiding gaf in restaurant Timber. "Ik zie er naar om met Jonathan samen te werken en de kwaliteit van de gastbeleving te waarborgen", aldus Jurriën.
Jaap Venendaal, directeur van Hotel de Wereld en Restaurant O Mundo, is enthousiast. "Van deze twee jonge toppers binnen de culinaire arena hebben wij hoge verwachtingen."