Het nieuwe Rotterdamse restaurant Ivy heeft een speciale geurtafel die dertig verschillende geuren kan uitstoten. Dit ter bevordering van het smaakproces. Aan de tafel is plaats voor acht personen die daar een vijftien gangenmenu kunnen genieten, meldt dagblad De Pers.
Restaurant Ivy dat afgelopen weekend haar deuren opende, gaat Nederland trakteren op moleculaire gastronomie. Niet dat we daar nog geen kennis mee hebben gemaakt. In verschillende restaurants wordt een deel van deze vorm van koken toegepast, Ivy pakt het echter uitgebreider aan.
Chef-kok en mede-eigenaar François Geurds, die twee jaar in de leer is geweest bij Heston Blumenthal van driesterrenrestaurant The Fat Duck, heeft daarom een laboratoriumgedeelte, een bakkerij en dus een geurtafel tot zijn beschikking. "Met een afstandsbediening kan ik dertig verschillende geuren laten ontstaan." Volgens Joost Maarschalkerweerd (33), mede-eigenaar van Ivy, is het restaurant de eerste in de wereld met een geurtafel.
Restaurant Ivy heeft eerste geurtafel
24 februari 2009