Restaurant dÂVijff Vlieghen in Amsterdam heeft een nieuwe chef-kok. Sander Klaasen (30) keert terug in de keuken waar hij ooit als stagiair begon.
*Souschef bij Lute*
Sander werd per 1 februari jongstleden aangesteld als chef-kok van het restaurant. Hij volgt Jeroen Groot op die in NH Conference Centre Leeuwenhorst is gestart in de functie van executive chef-kok. Sander was hiervoor werkzaam als souschef bij Lute restaurant in Ouderkerk aan de Amstel.
*De cirkel is rond*
Sander heeft al eerder kennis gemaakt met Restaurant dÂVijff Vlieghen. Hij startte hier in 1996, als stagiair. Daarna is hij aan de slag gegaan bij Peter Lute in Brasserie Beaubourg. Na uitdagingen in Restaurant Breitner in Amsterdam en de Mariënhof in Amersfoort, belandde hij uiteindelijk weer bij Peter Lute in Lute Restaurant. In dit bedrijf groeide hij door tot souschef.
~Frank Lindner~
Klaasen nieuwe chef-kok d'Vijff Vlieghen
29 februari 2012