Aan de Poel in Amstelveen bestaat 10 jaar en viert dat de komende maanden met een serie bijzondere festiviteiten. Met een combinatie van kwaliteit en toegankelijkheid neemt Aan de Poel een unieke plek in het Nederlandse culinaire establishment. In het 10-jarige bestaan vergaarden eigenaars Stefan van Sprang en Robbert Veuger met hun concept twee Michelinsterren.
Chef-kok Stefan van Sprang vertelt: “In het jubileumjaar hebben we een aantal prachtige evenementen in petto. Zo kook ik in de zaak op 6 maart met diverse andere topchefs een zesgangendiner voor het goede doel. Inclusief wijnarrangement kost een couvert €150,00, de volledige opbrengst van die avond gaat naar CliniClowns. In de herfst, op de officiële dag van het 10-jarig bestaan, kook ik samen met andere twee-sterrenchefs nog een fantastisch verrassingsmenu, maar daarover later meer. Al met al wordt het een druk, maar heel leuk jubileumjaar!"
Begrip
Inmiddels is Aan de Poel een begrip en wordt het restaurant geroemd om zijn prachtig terras aan het water. Toen Veuger en Van Sprang begonnen was dat wel anders. Maître-sommelier Robbert Veuger vertelt: “Toen we hier aankwamen was er helemaal niets. Er was brand geweest, de bebouwing was gesloopt en het landje lag braak. Je moest echt je best doen om de potentie te zien. Gelukkig zagen we die en konden we de eigenaren van het nieuwe gebouw ervan overtuigen dat wij de juiste jongens waren om daar een restaurant te beginnen. We hebben keihard gewerkt en met de steun van heel veel betrokkenen, medewerkers en gasten iets moois neergezet waar we heel trots op zijn. We hebben veel meegemaakt, met als hoogtepunt natuurlijk die tweede ster, vijf jaar geleden. We zijn er heel trots op dat we die ster hebben weten te behouden. Fantastisch om nu met al de mensen die dat mogelijk hebben gemaakt ons 10-jarig bestaan te kunnen vieren.”
Tafelolie
Verder komt er in het voorjaar een speciale jubileumeditie uit van de eigen olijfolie. In een prachtige luxueuze jubileum cadeauverpakking zitten twee of drie flessen biologische tafelolie, in de smaken basilicum, truffel of knoflook. De smaaksensatie van de basilicumolie laat zich lekker combineren met brood uit de oven. De truffelolie is een geweldige hulp bij het koken, gerechten met risotto en paddenstoelen zijn hiermee heerlijk op smaak te brengen. De olijfolie is te koop in het restaurant en vanaf april 2017 in de Aan de Poel webshop.
Boek
In juni komt er in een gelimiteerde oplage een prachtig inspiratie boek uit. Ieder exemplaar heeft een unieke cover met een eigen, handgemaakt signature. Een absolute must-have voor culinaire liefhebbers en een mooie kroniek van tien jaar Aan de Poel, waarin gasten, vrienden, familie en het kernteam een kijkje achter de schermen van het restaurant geven. Het boek is vanaf 1 mei 2017 te bestellen via de website van Aan de Poel.