Amsterdam begint het culinaire jaar 2018 meteen goed met een uniek pop up restaurant: The Chefsclub met tal van (sterren) chefs, die vijf dagen lang de sterren van de hemel koken. Liefhebbers moeten er echter heel snel bij zijn want dit unieke culinaire evenement is van 7 januari tot en met 11 januari , gelijktijdig met de nationale Horecabeurs: de Horecava in de RAI.
Tijdens deze dagen kunnen liefhebbers van culinaire hoogstandjes terecht in het pop up restaurant The Chefsclub waar elk van de chefs wisselend òf een lunch òf een diner bereidt. In het kader van het thema “Proef de toekomst” koken diverse Nederlandse koks, afkomstig uit de nieuwe garde Nederlandse (sterren) chefs, wisselend òf een lunch òf een diner. De chefs hebben allen gemeen dat ze wars zijn van heersende conventies en dicht bij zichzelf blijven. Ze zijn veelal gevormd onder de vleugels van vermaarde Michelinchefs maar hebben nu elk hun eigen identiteit en al dan niet een eigen restaurant.
De chefs van The Chefsclub zijn: Dennis Huwae (ex &Samhoud Places**), Erik Tas ( ex Parkheuvel**),Wessel Ruimgaert (ex Aan de Poel**),Wouter Kik (De Kromme Watergang**),Rik Jansma (Basiliek*)Maurits van der Vooren (La Tour*), Juliën van Loo (Parkheuvel**). Chef van het jaar 2018, van Les Jeunes Restaurateurs, Jermain de Rozario ( ex De Lindehof**,) verzorgt de openingsavond op zondag 7 januari.
Elk van deze bereidt in The Chefsclub dus óf een lunch óf een diner in de vorm van een ”chef’s menu” voor maximaal 100 gasten. Een exclusieve aangelegenheid dus, maar tegen zéér betaalbare prijzen.