Andijviestamppot geitenkaas

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Andijviestamppot geitenkaas

Ingrediënten

1,5 kilo aardappelen
200 gram ontbijtspek, in dunne plakjes
25 gram boter of margarine
600 gram andijvie
circa 2,5 dl volle melk
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels zongedroogde tomaat
12 zwarte olijven, ontpit en in ringen gesneden
4 plakken à 75 gram zachte geitenkaas
6 walnoten

Bereiding

Kook de aardappelen gaar. Verhit de boter of margarine in een koekenpan en bak de spekreepjes knapperig en goudbruin. Laat het spek uitlekken. Was de andijvie, laat deze goed uitlekken en snijd de andijvie in repen. Snijd de uitgelekte tomaten in stukjes en de olijven in plakjes. Breng de melk met de pesto aan de kook. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de melk al roerende toe tot een gladde puree ontstaat. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Meng de puree met de andijvie, het ontbijtspek, gedroogde tomaat en olijven. Schep de stamppot in een ovenschaal en strijk deze glad. Verdeel de plakken geitenkaas en de walnoten over de schotel en gratineer deze kort onder de hete grill.

Overig nieuws