De KHN en SVO vakopleiding food starten met de training Nasi-Bami kok op de SVO-locatie in Best. Op 15 augustus geven partners KHN en SVO het officiële startsein van de Asian Food Academy. Op dat
moment ondertekenen beide partners een samenwerkingsovereenkomst waarmee koks (en andere geïnteresseerden) geschoold kunnen worden voor de Aziatische keuken.
*Tekort Aziatische koks*
Aziatische horecabedrijven kampen met een groot tekort aan koks met de juiste kennis, ervaring en vaardigheden. Dit tekort wordt alleen maar groter met de veranderde wet- en regelgeving waarmee het verkrijgen van een Gecombineerde Vergunning Verblijf en Arbeid (GVVA voorheen tewerkstellingsvergunning) voor een kok uit Azië wordt bemoeilijkt.
*Start eind augustus*
SVO heeft meerdere vestigingen in het land waarmee een landelijke dekking is gegarandeerd. Met de training worden (aankomende) koks in korte tijd bijgeschoold tot Aziatische kok voor eenvoudige gerechten. Bij succes wordt het opleidingsaanbod op termijn uitgebreid tot het niveau van specialiteitenkok.
Asian Food Academy van start
8 augustus 2014