Tijdens National Hamburger Day op zondag 28 mei 2017 viert de Familie Ter Marsch haar hamburgersuccessen van de afgelopen jaren. Tevens blikt zij vooruit met een voorproefje op de World Food Championships in Alabama, Amerika, bij Café Ter Marsch.
Op zondag 28 mei serveren zij voor bij de borrel de Chicken Sliders; drie kleine chicken burgers met gefermenteerde mini pickles, custard van oude Remeker kaas en ponzu/sambia-jus. Een ode aan het prijswinnende hamburgerconcept van Ter Marsch en een knipoog naar de befaamde kip van de houtskoolgrill en de legendarische borrelhappen van Café Ter Marsch. Daarnaast sluit het uitstekend aan op het thema van World Food Championships dit jaar: kip.
Over de familie Ter Marsch
Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd begin 2014 gelanceerd in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Toen tijdens de verbouwing van het pand het glas in lood raam tevoorschijn kwam met daarop Ter Marsch & Co, van oudsher een ambachtelijke Vleeschhouwerij die er ooit was gevestigd, was de naam een feit. Kort na de opening won Ter Marsch & Co de eerste prijs voor zijn hamburgers: de Gouden Burger Spatel, op de voet gevolgd door de titels ‘Beste Hamburger van Rotterdam’ en ‘Beste Burger van Nederland’ uitgeroepen door de horecavakbeurs Horecava. Daarnaast werd het restaurant gevraagd om deel te nemen aan de World Food Championships in Florida waar zij als 12e van de wereld eindigde.
In maart 2016 opende in hartje centrum Amsterdam een pop-up versie van Ter Marsch & Co op de hoek van de Vijzelstraat / Bloemenmarkt. Deze zaak werd door Esquire uitgeroepen tot ‘Beste Burgerbar van Amsterdam’. De jongste telg in de familie is Café Ter Marsch die zich vanaf begin dit jaar tevens in de Witte de Withstraat in Rotterdam bevindt. Een hotspot voor lunch, diner en borrel met klassieke cocktails, verschillende wijnen op glas, befaamde kippetjes van de houtskoolgrill en legendarische borrelhappen.
Ambachtelijke sauzen
In april 2017 lanceerde de familie Ter Marsch een ambachtelijke sauzenlijn met drie verschillende smaken. De sauzen zijn vrij van conserveringsmiddelen, kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. De Ter Marsch & Co Lookmayo en de Truffelmayo zijn echte klassiekers bij de burger en de friet. De lancering van de biologische Wiedewietsaus, gemaakt op basis van limoenmayonaise met hennepzaad, hennepzaadolie en rauwe cannabis bladeren, was zeer spraakmakend. Inmiddels is deze Wiedewietsaus de best verkopende saus en experimenteert de familie Ter Marsch verder met cannabis. Nieuws hierover volgt binnenkort.
Voorproefje op World Food Championships 2017
In november neemt de familie Ter Marsch opnieuw deel aan de World Food Championships, dit jaar met een legendarische chicken burger. De voorbereidingen zijn in volle gang en Ter Marsch biedt haar gasten de gelegenheid om alvast een voorproefje te nemen bij Café Ter Marsch op National Hamburger Day, zondag 28 mei 2017. Hier worden dan de Chicken Sliders geserveerd; drie kleine chicken burgers met gefermenteerde mini pickles, custard van oude Remeker kaas en ponzu/sambia-jus voor €13,50.