Bier verovert steeds meer terrein in de gastronomie. Om bier bij de maaltijd beter onder de aandacht te brengen, organiseert Tomas Schroën, alias De Bierverteller, bierproeverijen en heeft
zich verdiept in bierspijs combinaties. In samenwerking met Restaurant de Vaartsche Rijn in Utrecht wordt een bierspijsproeverij georganiseerd op 29 september.
*Bierarrangement*
Joke van den Bogert, bedrijfsleider van Vaartsche Rijn: ÂWe zaten er al een tijd aan te denken om meer met bier te doen. De reacties op de mix bij het dessert waren zo positief. Het restaurant combineert hun verrassingsmenu vooral met wijn. Bij het nagerecht heeft Vaartsche Rijn gekozen voor een mix van een rode dessertwijn met stoutbier. Bij het menu is er ook de keuze voor een bierarrangement.
*Op de foto van links naar rechts:* Tomas Schroën, Joke van den Bogers, chefkok Stijn Knaapen, eigenaar Danny Simon en Gijs van Wiechen (bedrijfsleider Kafé België, Utrecht).
~Mariska van Gorp~
Bierverteller te gast bij Utrechtse zaak
25 september 2013