Na het enorme succes van voorgaande jaren staat op zondag 12 november de lustrumeditie van The Big Bottle Party bij restaurant Parkheuvel (**) op de agenda. Voor het vijfde jaar achtereen kookt sterrenchef Erik van Loo de sterren van de hemel.
Traditiegetrouw doet hij dit niet alleen, maar samen met andere bekende sterrenchefs. Die komen dit jaar zowel uit het binnen- als het buitenland. Opgeteld bereiden chefs met 9 sterren hun signatuurgerechten bij de heerlijke Big Bottle wijnen die deze avond centraal staan. Hoe dat smaakt, laat Van Loo zijn gasten proeven tijdens dit waanzinnige evenement dat zo populair is, dat er zelfs een wachtlijst voor is.
Big Bottle wine
Net als vorig jaar wordt er ook tijdens deze bijzondere lustrum editie samengewerkt met Willem Blankenstein (Vendanges Grands Vins). Thema van de avond is de Big Bottle Wine. Wat hier bijzonder aan is? ‘’Door jarenlange samenwerking en vele wijnreizen zijn wij onder de indruk geraakt van de fantastische ontwikkeling van wijn uit groter formaat flessen’’, meldt Van Loo. De ontwikkeling van deze wijnen verloopt langzamer en evenwichtiger dan die uit standaardflessen en de kwaliteit ontplooit zich na jaren nog veel beter.
Sterrenchefs
De wijnen worden gecombineerd samen met signatuurgerechten van sterrenchefs. Dit jaar worden die bereid door Van Loo, de Belgische twee sterrenchef Bart de Pooter, Benoit Sinthon, de enige chef op het eiland Madeira met twee Michelinsterren en de internationaal bekende chefkok Johnnie Boer van driesterren-restaurant De Librije in Zwolle. Een avond van absoluut topniveau dus! Iedere chef zal twee van zijn signatuur gerechten presenteren. De gerechten worden begeleid door een diversiteit aan Big Bottles.
Achtergrondinformatie
Restaurant Parkheuvel is het tweesterrenrestaurant van de chef-kok Erik van Loo. Het prachtige restaurant is gelegen in Het Park in Rotterdam, vlakbij de Euromast en biedt een fantastisch uitzicht over zowel het mooiste park van de Maasstad als aan het scheepvaartverkeer op de Nieuwe Maas. Sterrenchef Erik van Loo staat sinds 2006 aan het roer van het restaurant dat al 30 jaar huisvest in de havenstad.