De zesde editie van het 'Boergondisch feestmaal' start dit jaar op 12 mei en loopt door tot december. In deze periode kan men culinair genieten op 33 biologische boerenerven.
*Kennismaking biologisch eten*
Onder de naam ÂBoergondisch feestmaal voeren Stichting Van Eigen Erf en de Biologische InfoCentra een landelijke campagne om mensen op culinaire en educatieve wijze kennis te laten maken met biologisch eten uit eigen ommeland.
Boer, boerin en chef-kok verwelkomen hun gasten aan mooi gedekte lange tafels in de wei, stal of boerenschuur.
*Ingrediënten van het seizoen*
Chef-koks koken speciaal voor het Boergondisch feestmaal een bijzonder drie- of viergangen menu met de verse biologische oogst van het seizoen. Een excursie over de landerijen, met de boer of tuinder als gastheer, maakt onderdeel uit van het culinaire programma.
Informatie over het Boergondisch feestmaal, de boerderijen en de reserveringsmogelijkheden zijn te vinden op "Vaneigenerf.nl":http://www.vaneigenerf.nl
*Foto:* Dick Boschloo
~Frank Lindner~
Uit eten tussen de koeien
26 april 2012