De Nederlandse chef-kok Leo Elenbaas, patron-cuisinier van Restaurant Pure Passie in 's-Gravenzande, heeft de keuken-brigade van restaurant Noma kennis laten maken met de Big Green Egg. De demo vond plaats
op verzoek van Noma. Zij wilden graag alles leren over de mogelijkheden van het 'groene ei'.
*Vijf uur 'jammen' met de Denen*
Elenbaas werkt al langere tijd met een Big Green Egg en was graag bereid naar Kopenhagen af te reizen om de Denen bekend te maken met de mogelijkheden. Gedurende een jamsessie van vijf uur liet Ellenbaas zien hoe de Green Egg ingezet kan worden voor de bereiding van alle soorten vlees, vis, groenten, schaal- en schelpdieren en zelfs brood.
*Sous-vide op de grill*
Niet alleen het garen op de keramische houtskool grill werd uitvoerig behandeld, ook de combinatie van de Green Egg met een sous-vide bereiding werd gedemonstreerd. Deze combinatie van bereidingen is momenteel populair in de gastronomie.
~Frank Lindner~
Brigade Noma krijgt grill-les
4 oktober 2011